Hastalık Değil, Müdahale
Sağlık sorunlarıyla yoğun bakıma alınan Ayşenur Yazıcı’nın yaşadıkları, tedavi sürecinden çok uygulanan müdahalelerle gündeme geldi.
Ünlü sunucu, bir damar operasyonu sırasında yapılan hatalar sonucu %74 oranında engelli kaldığını iddia etti.
Organlarım Paramparça Edildi
Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Yazıcı, "7,5 saat süren düzeltme girişimi sırasında organlarım hasar gördü, bir böbreğim tıkandı" diyerek hastaneye isyan etti.
“Sapasağlam girdim, kanamalı çıktım” diyen Yazıcı, yaşadığı travmayı açıkça paylaştı.
Tıp Değil Travma
Hiçbir kronik hastalığı olmadığını, kolesterol ya da diyabet geçmişinin bulunmadığını söyleyen Yazıcı, hastanedeki işlem sonrası vücudunun hâlâ toparlanamadığını belirtti.
Kan değerleri bozuk, ağrıları geçmeyen Yazıcı, psikolojik olarak da yıprandığını ifade etti.
Gözler Bu Davada
Ayşenur Yazıcı, isim vermemekle birlikte, sorumlu hastaneye karşı yasal süreç başlattığını duyurdu.
Elindeki devlet raporunun %74 engelli olduğunu belgelediğini söyleyen Yazıcı’nın davası sadece kendi hak arayışı değil, sağlık sistemine de açılmış ciddi bir soru işareti haline geldi.