Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde yaşanan darp olayı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Komşular arasında uzun süredir devam ettiği iddia edilen “çocuk gürültüsü” tartışması, 20 Şubat’ta şiddetli bir saldırıya dönüştü. Kucağında 14 aylık bebeği bulunan bir babaya yönelik sopalı saldırı sonrası hem baba hem de küçük çocuk hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından gözaltına alınan Şener Ergin tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yalova darp olayı nedir, Esenköy’de ne yaşandı?
İddiaya göre olay, yaklaşık bir yıl önce aynı binaya taşınan dört çocuklu Baca ailesi ile komşuları arasında başlayan anlaşmazlıkların büyümesiyle meydana geldi. Taraflar arasında özellikle çocuk sesleri nedeniyle zaman zaman tartışmalar yaşandığı öne sürüldü.
20 Şubat günü Muhammed Baca, 14 aylık kızı İkra’yı kucağında taşıdığı sırada apartman önünde Şener Ergin ile karşılaştı. Sözlü tartışma kısa sürede büyüdü. İddiaya göre Şener Ergin, elindeki sopa ile Muhammed Baca’ya saldırdı. O anlarda küçük bebeğin de babasının kucağında olması, olayın etkisini daha da artırdı.
Çevrede bulunan vatandaşların araya girmesiyle kavga sona erdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Polis ekipleri ise şüpheliyi gözaltına aldı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Şener Ergin, çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.
Şener Ergin kimdir, mesleği ne, nereli?
Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından “Şener Ergin kimdir, mesleği ne, nereli?” soruları en çok aratılan başlıklar arasında yer aldı. Edinilen bilgilere göre Şener Ergin’in aslen Van’ın Erciş ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Yalova’nın Esenköy beldesinde ikamet ettiği belirtilen Ergin’in inşaat sektöründe işçi olarak çalıştığı ifade ediliyor. Yaklaşık 20’li yaşlarının sonlarında olduğu tahmin edilen şüphelinin, olay sırasında kendisini ve akrabası Servet Ergin’i belirli bir aşirete mensup olarak tanıttığı yönündeki iddialar da gündeme geldi.
Yetkililer, şüphelinin geçmişi ve olayın tüm boyutlarıyla ilgili incelemelerin sürdüğünü bildirdi. Kamera kayıtları ve tanık ifadeleri dosyaya eklenerek teknik değerlendirmeye alındı.
Babaya ve 14 aylık bebeğine ne oldu?
Sopalı saldırı sonucu Muhammed Baca çeşitli yerlerinden darbe aldı. Hastanede yapılan ilk kontrollerde burnunun kırıldığı tespit edildi. Tedavi altına alınan babanın sağlık durumunun kontrol altında olduğu bildirildi.
Ancak kamuoyunda asıl tepkiye neden olan gelişme, 14 aylık İkra bebeğin sağlık raporu oldu. İlk muayene sonuçlarına göre küçük bebeğin kafatasında çatlak oluştuğu belirlendi. Doktorlar, bebeğin müşahede altında tutulduğunu ve detaylı tetkiklerin yapıldığını açıkladı.
Sağlık ekipleri, İkra’nın durumunun yakından takip edildiğini ve olası risklere karşı gözlem sürecinin sürdüğünü ifade etti. Ailenin tedavisi devam ederken, adli süreç de eş zamanlı olarak ilerliyor.
Sağlık durumları nasıl, soruşturmada son durum ne?
Hastane kaynaklarından edinilen bilgilere göre Muhammed Baca’nın hayati tehlikesi bulunmuyor. 14 aylık İkra’nın ise doktor gözetiminde tutulduğu ve sağlık durumunun stabil olduğu aktarıldı.
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında olayın tüm yönleriyle aydınlatılması hedefleniyor. Güvenlik kamerası kayıtları incelenirken, görgü tanıklarının ifadeleri de dosyaya eklendi. Şener Ergin’in tutuklanmasının ardından soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğü öğrenildi.
Sosyal medyada büyük tepki
Olayın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte çok sayıda kullanıcı tepki mesajı yayımladı. Kucağında bebeği bulunan bir babaya yönelik şiddet eylemi, toplumun farklı kesimlerinden sert şekilde eleştirildi.
Yetkililer, sürecin hassasiyetle takip edildiğini belirterek kamuoyunu sağduyulu olmaya davet etti. Olayla bağlantısı olabileceği değerlendirilen diğer kişilerin de ifadelerine başvurulduğu bildirildi.
Yalova Çınarcık Esenköy’de yaşanan darp olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor.