İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Otomobil Otomobil firmalarına ceza 35 milyonu aştı

Otomobil firmalarına ceza 35 milyonu aştı

Otomobilde '6 ay- 6 bin kilometre' olarak bilinen pazarlama ve satış kısıtlaması kapsamında, otomobil yetkili bayileri ile oto galerilerine uygulanan idari para cezasının 35 milyon 110 bin 527 TL'ye ulaştığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada '6 ay- 6 bin kilometre' olarak bilinen pazarlama ve satış kısıtlaması kapsamında, daha öncesinde yapılan denetimin 36 işletmeye toplam 15 milyon 905 bin 127 TL ceza kesildiği hatırlatıldı.

Aynı düzenleme çerçevesinde, 1-8 Mart'ta devam eden denetimin sonucunda 47 işletme hakkında 19 milyon 205 bin 400 TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Toplamında otomobil yetkili bayileri ile oto galerilerine uygulanan idari para cezasının toplamı 35 milyon 110 bin 527 TL'ye dayandığı belirtildi.

Denetimlerin devam edileceği bilgisi verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşletmeler arasındaki rekabeti bozucu faaliyetleri engelleyerek piyasanın düzgün işlemesini sağlamak ve böylece tüketicilerimizin ikinci el taşıta ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla bakanlığımızca önümüzdeki günlerde de bu denetimlere devam edilecektir”