İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Otomobil Otomobil satın almak isteyen herkesi ilgilendiriyor! O tarihe kadar araç otomobil fiyatlarında düşüş olmayacak!

Otomobil satın almak isteyen herkesi ilgilendiriyor! O tarihe kadar araç otomobil fiyatlarında düşüş olmayacak!

Otomotiv piyasalarında çip krizi ile gelen araç sorunu devam ederken, döviz kurundaki artış ve yüksek vergi oranları da araç fiyatlarını artırdı. Peki, araç fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim tarih verdi…

Otomotiv sektöründe özellikle pandemi süreci sonrasında ortaya çıkan çip krizi ve üretim sorunları fiyatların artmasına neden oldu. Haziran ayı itibariyle döviz artışına da bağlı olarak Türkiye’de ise araç fiyatları ikinci defa zamlanmıştı.

Sıfır araçlarda aradığını bulamayan vatandaşların büyük bölümü ise ikinci el piyasalara yöneldiler. Burada da fiyatlar fahiş şekilde artmaya başladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Anıl Aba ise fiyatların bir süre daha artmaya devam edeceğini aktardı.

OTOMOBİL FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Küresel çapta devam eden otomotiv sektöründeki sorunlar fiyatların artmasına neden oluyor. Tedarik zincirinde yaşanan problemlerin yanı sıra yurt içinde yüksek döviz kuru ve vergi oranları fiyatların rekor düzeyde artmasına neden oldu.

Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Görevlisi Doktor Anıl Aba ise Mynet’e yaptığı açıklamalarda arz talep dengesinin değiştiğini aktardı. Faizlerin artması ve kurun biraz daha normalleşmesi halinde tedarik zincirindeki sıkıntıların 2024 yılında aşılacağı aktarıldı.

1 MİLYON LİMİTİ AŞILABİLİR!

Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç pazarında 1 milyon limitinin aşılarak rekor kırabileceğini aktaran Aba, 2024 yılı sonuna kadar otomobil fiyatlarında herhangi bir düşüş olacağını düşünmediğini ifade etti. Öte yandan altın ve döviz gibi otomobillerin de artık bir yatırım aracına dönüşmesini değerlendiren Aba, konuya ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

OTOMOBİL YATIRIM ARACI HALİNE GELDİ!

Geçici refah düzeyinin yurt içinde otomobil pazarını büyüttüğünü aktaran Dr. Aba, otomobilin iyi bir yatırım aracı olmadığına dikkat çekti. Fiyatların arz ve talebe bağlı olduğunu ifade eden Dr. Aba, faizlerin düşük, enflasyonun yüksek ve ekonomin istikrarsız olması tasarruf yapanları yatırım yapmaya teşvik ettiğini aktardı. Gayri menkule gücü yetmeyenlerin otomobile ve motosiklete yöneldiğini aktaran Aba, otomobilin iyi bir yatırım aracı olmadığını ifade etti.