Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Pakistan: Çin, bizim en güvenilir dostumuzdur

Pakistan: Çin, bizim en güvenilir dostumuzdur

Pakistan Devlet Başkanı Asif Ali Zardar, Çin'in Pakistan'ın en güvenilir dostu olduğunu ve Çin'le her alanda işbirliğini güçlendirmeyi beklediklerini belirtti.

Pakistan Devlet Başkanı Asif Ali Zardar, Çin’in Pakistan’ın en güvenilir dostu olduğunu ve Çin’le her alanda işbirliğini güçlendirmeyi beklediklerini belirtti.

Zardar dün İslamabad’da Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (CIDCA) Başkanı Luo Zhaohui’yi kabul etti. Zardar, Pakistan ve Çin’in karşılıklı saygı içinde ortak kazanç ilkesine bağlı kalarak somut sonuçlar elde ettiğini kaydetti. Zardar, Pakistan’ın Çin’in kendi çekirdek çıkarlarını korumasını desteklemeye ve Pakistan-Çin Ekonomik Koridoru’nun inşasını ilerletmeye devam edeceğini dile getirdi.

CIDCA Başkanı Luo Zhaohui, Çin ve Pakistan arasında özel bir dostluğun bulunduğuna dikkat çekerek, Pakistan’ın Kuşak ve Yol’un ortak inşasına aktif şekilde katılmasını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Luo, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru, Küresel Kalkınma İnisiyatifi’nin hayata geçirilmesinde ilerlemeler kaydedildiğine işaret ederek, Pakistan’la her alandaki işbirliğini ilerletmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Luo Zhaohui, Pakistan’a ziyareti sırasında Başbakan Şahbaz Şerif ve diğer yetkilerle görüştü, işbirliği belgesini imzaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *