ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’a yönelik ikinci dalga saldırı operasyonlarının başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, bu saldırıların Hürmüz Boğazı’ndan serbest geçiş yapan ticari gemileri tehdit etmekte kullanılan İran askeri kapasitesini hedef aldığı belirtildi.
Hürmüz Boğazı’nın küresel ticaret açısından kritik öneme sahip uluslararası bir su yolu olduğu vurgulanırken, ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatları doğrultusunda bölgedeki durumdan Tahran yönetiminin sorumlu tutulduğu ifade edildi.
Irak basınında yer alan haberlerde ise İran’ın güneybatısındaki Ahvaz kenti ve Pakistan sınırına yakın olan Çabahar ile Hürmüz Boğazı kıyısındaki Bender Abbas kentlerinde patlama sesleri duyulduğu aktarılmakta. Saldırılarda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD MERKEZ KUVVETLER KOMUTANLIĞI (CENTCOM), İRAN’A YÖNELİK İKİNCİ DALGA SALDIRI OPERASYONLARININ BAŞLATILDIĞINI AÇIKLADI.
