Adalet Bakanı Akın Gürlek, muhtarların devletin en temel direği olduğunu vurguladı. Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve ilçedeki muhtarları Bakanlıkta kabul eden Gürlek, muhtarların insanların dertlerini dinleme konusundaki önemine dikkat çekti.
Gürlek, "Muhtarlar insanların dertlerini dinler. Muhtar devletin en temel direği o konuda" şeklinde konuştu.
Bakan Gürlek, yargının hızlandırılması üzerine yürütülen çalışmalara da değinerek, süreçlerin kısalması için sürdürülen çalışmaların devam ettiğini belirtti. Muhtarların kadastro mülkiyet davalarıyla ilgili soruları üzerine e-Tebligat yasasına dikkat çekti. Tebligatla ilgili yaşanan sıkıntıları dile getiren Gürlek, İlgili davaların uzamasıyla ilgili bir birim kurduklarını ifade etti.
"Tebligatla ilgili bir sıkıntı var. Onunla ilgili de e-Tebligat yasasını düzenledik, çıktı. İnşallah Allah’ın izniyle bu süreler kısalacak" dedi. Ayrıca bilirkişilik uygulamaları hakkında da düzenlemelerin olduğunu hatırlatarak, 12’nci paketin Meclis’e geleceğini açıkladı.
Son olarak, Erdemli Belediye Başkanı ve muhtarlara ziyaretleri için teşekkür eden Bakan Gürlek, muhtarların rolünün önemini bir kez daha vurguladı.

ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK, "MUHTARLAR İNSANLARIN DERTLERİNİ DİNLER. MUHTAR DEVLETİN EN TEMEL DİREĞİ" DEDİ.
