Yeni Birlik Gazetesi Politika Ahmet Davutoğlu geçim sıkıntısı yaşıyormuş!

Ahmet Davutoğlu geçim sıkıntısı yaşıyormuş!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, katıldığı yayında geçim sıkıntısı yaşadığını söyledi. Ahmet Davutoğlu, 'açık söyleyeyim maddi sıkıntılar yaşıyorum." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında ekonomik durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“Açık Söyleyeyim Maddi Sıkıntılar Yaşıyorum”

Davutoğlu, maddi durumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bana az mı teklif geliyor zannediyorsunuz, açık söyleyeyim maddi sıkıntılar yaşıyorum. Eşim de ben de çalışırım. Eski bir başbakanın temsil kabiliyeti itibarı ile sıkıntı yaşamıyor değilim. Şikâyet etmek için söylemiyorum.”

Davutoğlu, ekonomik olarak zorlandığını belirtirken, bu durumu bir şikâyet olarak dile getirmediğini söyledi.

“Kendi Yağımızla Kavruluyoruz”

Eski başbakan olarak temsil sorumluluğunun bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, yabancı misafir ağırlama ve temsil giderlerine de değindi. Bu kapsamda yaptığı açıklamada, “Eski bir başbakanın temsil kabiliyeti itibarıyla sıkıntı yaşamıyor değilim. Yabancı misafirleri bir başbakan gibi ağırlamanız gerekiyor. Bu durumun beni zorladığı şeyler oluyor. Kendi yağımızla kavruluyoruz” dedi.

Davutoğlu, temsil yükümlülüklerinin maddi açıdan kendisini zorladığını belirtti.

“Devlet İtibarı Zedelenir”

Eski bakanların özel sektörle ilişkilerine de değinen Davutoğlu, şirket yönetim kurulu üyeliklerine geçen eski bakanlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Bu konuda, “Eski bakanlar şirketlerin yönetim kurulu üyeliklerine geliyor. Eski Ulaştırma Bakanı gidiyor diğer şirketin pazarlık ettiği konsorsiyumun yönetimine giriyor. Olacak şey değil. Bu bakan bunu niye kabul eder?” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, eski devlet görevlilerinin şirketlerle çalışmasının devlet itibarı açısından sakıncalı olabileceğini söyledi.

“Danışmanlık Tekliflerini Kabul Etmiyorum”

Uluslararası kuruluşlardan danışmanlık ve konferans teklifleri aldığını belirten Davutoğlu, bu teklifleri geri çevirdiğini açıkladı. Yılda iki ya da üç konferans karşılığında ciddi rakamlar teklif edildiğini ifade eden Davutoğlu, “Bana şu anda da çok teklif geliyor. Ama ben başbakan temsiliyeti taşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, başka bir şirketten maaş almaz” dedi.

Davutoğlu, temsil sorumluluğu nedeniyle özel şirketlerden maaş veya danışmanlık ücreti almayı uygun bulmadığını dile getirdi.