AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen “Medya Sahuru Buluşması”, medya temsilcileri ile siyaset dünyasını aynı sofrada buluşturdu. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Faruk Acar ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir katıldı.
Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu yansıtan programda konuşan Faruk Acar, AK Parti teşkilatlarının Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarla güçlü bir bağ kurduğunu vurguladı. Acar, teşkilatların sahadaki aktif çalışmalarıyla toplumun her kesimiyle temas kurmaya devam ettiğini belirtti.
“Teşkilatımız Ramazan’da sahada”
Ramazan ayının manevi atmosferini toplumla paylaşmak için kapsamlı etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Acar, teşkilatın tüm kademeleriyle sahada olduğunu söyledi.
Acar, bu süreçte kadın ve gençlik kollarının da yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kadın kolları sahada, gençlik kollarımız sahada. Teşkilatımızın her bireyi, ‘Bu ramazanda sıkılmadık el bırakmayacağız’ diyerek toplumun tüm kesimleriyle buluşmak için gayret gösteriyor.”
AK Parti’nin Ramazan boyunca gerçekleştirdiği çalışmaların toplumla gönül bağını güçlendirmeyi hedeflediğini dile getiren Acar, medya kuruluşlarının bu faaliyetleri geniş kitlelere ulaştırmasının da büyük önem taşıdığını vurguladı.

“Dünya siyaseti yeniden şekilleniyor”
Konuşmasında küresel gelişmelere de değinen Acar, uluslararası siyasette dengelerin hızla değiştiğini ve Türkiye’nin bu süreçte kritik bir rol üstlendiğini ifade etti.
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada güçlü bir liderliğin önemine dikkat çeken Acar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel ölçekte etkili bir liderlik sergilediğini belirtti. Türkiye’nin istikrarını koruyarak yoluna devam ettiğini vurgulayan Acar, ülkenin bölgesel ve küresel meselelerde belirleyici aktörlerden biri haline geldiğini söyledi.

AK Parti yükseliş trendini sürdürüyor
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Faruk Acar, seçim gündemi bulunmamasına rağmen AK Parti teşkilatlarının her zaman seçim varmış gibi çalıştığını belirtti.
Acar, siyasi tabloya ilişkin değerlendirmesinde AK Parti’nin toplumdaki güçlü desteğini sürdürdüğünü ifade ederek şunları söyledi:
“Yaklaşık olarak yüzde 36-37 civarında AK Parti’nin oyları iyi bir noktaya geldi. CHP’nin ise 25-26 seviyelerine düştüğünü görüyoruz. 6-7 ay önce daha yakın bir tablo vardı ancak trend AK Parti lehine gelişiyor.”
Bu yükselişin arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği, teşkilatların sahadaki yoğun çalışmaları ve AK Parti’nin kendini sürekli yenileyen siyasi vizyonu bulunduğunu dile getirdi.
İstanbul’da Ramazan coşkusu mahallelere yayıldı
Programda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ise Ramazan ayı boyunca İstanbul genelinde geniş kapsamlı etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
İstanbul’un 39 ilçesi ve 961 mahallesinde gerçekleştirilen programlarla Ramazan coşkusunun şehrin her noktasına yayıldığını ifade eden Özdemir, belediyeler ve teşkilatlar aracılığıyla vatandaşlarla güçlü bir bağ kurulduğunu söyledi.
Özdemir, özellikle çocukları, gençleri ve kadınları merkeze alan sosyal etkinliklerle Ramazan’ın manevi atmosferinin daha güçlü yaşandığını vurguladı.
“İstanbul’da çalışmalar bayramdan sonra da sürecek”
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Ramazan boyunca farklı kesimlerle bir araya geldiğini belirten Özdemir, iftar ve sahur programlarının toplumda büyük bir karşılık bulduğunu ifade etti.
Özdemir, İstanbul’da yürütülen çalışmaların Ramazan sonrasında da devam edeceğini belirterek şu mesajı verdi:
“İstanbul’da çalışmalarımıza dokunulmadık bir gönül bırakmayacak şekilde bayram sonrasında da devam edeceğiz.”
Trafik sorununa dikkat çekti
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdemir, İstanbul’daki trafik yoğunluğunun İstanbulluların en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti. Ulaşım yatırımlarının hızlandırılması gerektiğine dikkat çeken Özdemir, geçmiş yıllarda başlatılan bazı metro projelerinin uzun süredir tamamlanamamasının şehirdeki ulaşım sorununu derinleştirdiğini ifade etti.
AK Parti kadrolarının İstanbul’un sorunlarının çözümü için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Özdemir, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirecek projelerin önemine dikkat çekti.