AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, PKK’nın Suriye kolu olan SDG'nin Türkiye için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılması gerektiğini vurguladı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin milli güvenliği pazarlık ya da erteleme konusu olamaz” ifadelerini kullandı.
“Terörsüz Türkiye Devlet Politikasıdır”
Çelik, “Terörsüz Türkiye” hedefinin bir devlet politikası olduğunu ve bu süreçteki öncelikli odak noktasının PKK'nın tüm unsurlarıyla feshedilmesi ve silahların tamamen bırakılması olduğunu ifade etti. “Bu süreci zehirlemek isteyenlere izin vermeyiz” diyen Çelik, demokratik yöntemlerle terörle mücadelenin sürdüğünü belirtti.
“Türkiye Egemenlik Alanı İçinde Kararlı Mücadele Veriyor”
Süreçte kullanılan tüm yöntemlerin Türkiye’nin egemenlik hakları çerçevesinde yürütüldüğünü söyleyen Çelik, devletin yumuşak ve sert güç unsurlarıyla koordineli biçimde hareket ettiğini belirtti. “Yasal araçlarımızla ilerliyoruz, bu mücadele hukuk devleti anlayışıyla yürütülmektedir” dedi.
“Silahlar Teslim Edilmeden Süreç Tamamlanmış Sayılmaz”
Çelik, yalnızca sözle silah bırakmanın yeterli olmadığını belirterek, “PKK’nın tüm yapılarıyla birlikte silahları gömmesi, yakması, tamamen teslim etmesi gerekiyor” diye konuştu. Sürecin yalnızca Türkiye için değil, bölgesel barış için de stratejik önem taşıdığına dikkat çekti.
“SDG ve PKK Aynı Yapıdır”
SDG’yi PKK’nın Suriye kolu olarak tanımlayan Çelik, bu yapının Türkiye’nin güvenliğine tehdit oluşturduğunu ve bu tehdidin ortadan kaldırılması gerektiğini net bir dille ifade etti.