AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Terörsüz Türkiye” sürecine karşı yöneltilen eleştirilere ve yapılan propagandalara sert tepki gösterdi. Çelik, sürece yönelik sabotaj girişimlerini ve terör propagandasını reddettiklerini belirterek, hukuki ve siyasi mücadele vurgusu yaptı.
“Devlete Saldıran Dil, Demokrasiye Suikasttir”
Açıklamasında bazı çevrelerin siyasi ifade özgürlüğünü istismar ettiğini belirten Çelik, “Devletimizin niteliklerine ve milletimizin değerlerine dönük saldırgan söylemler, siyaset değil; demokrasiyi zehirleme çabasıdır” dedi. Atatürk ve İstiklal Mücadelesi değerlerine dönük hakaret içeren dilin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.
“Kardeşlik Mayamıza Tasallutu Kabul Etmeyiz”
Terörsüz Türkiye vizyonunun milli bir hedef olduğunu dile getiren Çelik, “Bu süreç Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devletin kararlılığıyla yürütülüyor. Sürece sabotaj düzenleyerek kardeşlik iklimimizi hedef alanlar karşısında sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.
Çelik, emniyet ve güvenlik güçlerini hedef alan söylemleri de lanetledi ve bu tür tutumların siyaset ve hukuk zemininde karşılık bulacağını söyledi.
“Türkiye Yüzyılı Hedeflerinden Sapmayacağız”
Türkiye'nin “ortak gelecek” bilinciyle ilerlediğini belirten Çelik, provokasyonlara karşı siyasi sağduyunun ve toplumsal basiretin galip geleceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıkça vurguladığı “tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak” ilkesini hatırlatarak, bu hedeflerin Türkiye’nin ana istikameti olduğunu ifade etti.