İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika AK Partili isme göre İstanbul için Selçuk Bayraktar 'asla' aday gösterilmeyecek

AK Partili isme göre İstanbul için Selçuk Bayraktar 'asla' aday gösterilmeyecek

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan AK Partili üst düzey bir yetkili İmamoğlu karşısında en çok oyu alan aday Selçuk Bayraktar’ın 'asla' aday gösterilmeyeceğini söyledi.

MUHABİR: Aydın Ozan Demir

Yaklaşan yerel seçimler için CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıktığını söylerken AK Parti'de de birçok isim aday olarak konuşuluyor.

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de CHP ve HPD'li belediyeleri hedef alarak 11 ili sıralamış ve bu belediyelerin mutlaka el değiştirmesi gerektiğini söyleyerek Cumhur İttifakı'na geçmesi gerektiğini ifade etmişti.

Yerel seçimde hedef 11 il olarak beklenirken AK Parti'de İstanbul aday adayları arasında Esenler, Üsküdar ve Tuzla belediye başkanları Mehmet Tevfik Göksu, Hilmi Türkmen ve Şadi Yazıcı'nın adlarının sıklıkla geçtiği belirtilmişti. Fakat en çok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan söz edildiği aktarılmıştı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde görüştüğü AK Partili üst düzey bir yetkilinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul adaylığında açık ara önde olduğunu vurguladığını söyledi.

"Neden Koca" şeklinde soru yönelten Saymaz, AK Partili üst düzey yetkilinin şu gerekçeleri sıraladığını söyledi:

Nesnel ve rasyonel dil kullanması, AK Partili yetkili, “Mesela İmamoğlu'nun şahsını Tevfik Göksu gibi hedef almaz, işi kişiselleştirmez” diyor, Cumhurbaşkanlığına heveslenmez, icracılık, tanınırlılık problemi yok, Muhalefetle barışık.

Saymaz'ın ilgili yazısının devamı şöyle:

AK Partili yetkili şöyle diyor:

'Muhalefetin itiraz edeceği bir aday delil. Süleyman Soylu'yu seçtirmemek için herkes birleşir ama Koca'da öyle motive olmaz. Muhalefetle konuşabiliyor.'

– Kürt olması.”

İBB'nin isteği üzerine Aksoy Araştırma tarafından hazırlanan ankette diğer isimlere göre İmamoğlu karşısında en çok oyu alan aday Selçuk Bayraktar’ın 'asla' aday gösterilmeyeceğini söyleyen AK Partili yetkili, “O, belediyeciliği seviyesinin altında görüyordur ve en iyisine oynamak istiyordur. Belediyecilik doğrudan temas işi. Bayraktar, bu denkleme girmez” dedi.

Saymaz, AK Partili yetkilinin ismi konuşulan diğer adaylar için değerlendirmelerini ise şöyle aktardı:

“Tevfik Göksu'nun antipatik bulunduğunu ifade ediyor. Karaismailoğlu için, ‘Ne karizması var ne de kapasitesi' şeklinde konuşuyor. Kurum hakkında, ‘Bakanlıkta kalsaydı kesinlikle adaydı’ diyor. İcra yetkisi elinden alındığı için Kurum'un şansının zayıfladığını kaydediyor.”