Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Türk Dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Ahıska Türkleri’nin, Türkiye açısından büyük önem taşımakta olduğunu belirterek, şunları kaydetti, “80 yıl önceki Sürgün ve ardından yaşadıkları acılar asla unutulmayacaktır. Türkiye dün olduğu gibi bundan sonra da dünyanın farklı bölgelerinde bulunan Ahıskalı soydaşlarımızın ve onların haklı taleplerinin takipçisidir.”
KAÇ AİLE İSKÂN EDİLDİ?
Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner liderliğiyle 2017 yılından itibaren ülkemizde 885 Ahıskalı ailenin iskân edildiğini ve 782 ailenin de iskân süreçlerinin devam etmekte olduğunu aktarıp, “Tümünün vatandaşlık ve ikamet izin talepleri doğrudan takip edilmekte ve hızlı bir biçimde sonuçlandırılmaktadır.” ifadesini kullandı.
“HASSASİYETLE TAKİP ETTİĞİMİZ BİR KONU”
Zorlu, dünyanın farklı bölgelerinde Sürgün öncesi öz yurtlarına yerleşmek isteyen Ahıskalı soydaşların geri dönüşleri ile daha önce dönüş yapmış olanların yaşamlarını huzur ve güven içerisinde sürdürebilmelerini de hassasiyetle takip ettikleri bir konu olduğunu vurguladı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KAVELAŞVİLİ’YE BEKLENTİLER İLETİLDİ
Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye için büyük önem arz eden Ahıska Türklerinin ana vatanlarına güvenli ve onurlu dönüş sürecine dair beklentileri ve sürecin sağlıklı şekilde ilerlemesi için Türkiye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğini Gürcistan Cumhurbaşkanı Miheil Kavelaşvili’ye ilettiğini de hatırlattı.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ AHISKA TÜRKÜ SOYDAŞLARIMIZIN ANAVATANIDIR”
Zorlu, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı, “Bir kez daha belirtmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti, Ahıska Türkü soydaşlarımızın anavatanıdır ve öyle olmaya devam edecektir.”