Yeni Birlik Gazetesi Politika Albayrak’tan Ayşe Ünlüce’ye Sert Sözler! Eskişehir’de Tartışma Alevlendi

Albayrak’tan Ayşe Ünlüce’ye Sert Sözler! Eskişehir’de Tartışma Alevlendi

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin görevdeki iki yıllık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Su krizinden trafiğe, otoparktan ulaşıma kadar birçok başlıkta eleştiriler yönelten Albayrak, kentin plansız yönetildiğini savundu. Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin temel sorunlara çözüm üretmediğini ileri sürerek, belediyenin “reklam ve ikram belediyeciliği” yaptığını iddia etti.

Son dönemde yaşanan su kesintileri ve altyapı sorunlarına değinen Albayrak, 27 yıldır su altyapısına ciddi yatırım yapılmadığını öne sürdü. Kentte 40 yıllık altyapının kullanıldığını iddia eden Albayrak, yağışlı havalarda sokakların su altında kaldığını ve tramvay seferlerinin durduğunu belirtti.

Porsuk Barajı’nda su bulunmasına rağmen şebekeye verilemediğini savunan Albayrak, bu durumun plansızlık ve öngörüsüzlük olduğunu ifade etti. Tepebaşı bölgesinde planlanan bir çalışmanın 10 saat olarak duyurulmasına rağmen 4 günde tamamlandığını belirten Albayrak, eski personelin yeniden göreve çağrıldığını iddia ederek altyapı yatırımı yapılmadığını öne sürdü.

“Akraba Kayırmacılığı” İddiası

Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (ESKİ) akraba kayırmacılığı yapıldığını iddia etti. Liyakat yerine yakın isimlerin kilit görevlere getirildiğini öne süren Albayrak, bunun hizmet kalitesini düşürdüğünü savundu.

Trafik ve Otopark Eleştirisi

Kentte trafik sorununun arttığını belirten Albayrak, alternatif yol ve köprü yapılmadığını iddia etti. Bisiklet yolları ve ana arterlerde yapılan düzenlemelerle yolların daraltıldığını, dubalarla şeritlerin ayrıldığını ve sağ-sol dönüşlerin zorlaştığını öne sürdü.

930 bin nüfuslu Eskişehir’de iki yılda yalnızca 40 araçlık bir otopark yapıldığını belirten Albayrak, kentin otopark, alt geçit, üst geçit ve master plan ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

“Ulaşım Ücretleri Yüksek” Değerlendirmesi

Eskart ücretlerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu savunan Albayrak, öğrenci bilet fiyatlarını örnek göstererek Konya’da 9 lira olan öğrenci biletinin Eskişehir’de 15 lira olduğunu dile getirdi. Ulaşımda ciddi maliyet yükü bulunduğunu öne süren Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 25 milyar liralık konsolide bütçesine rağmen 2025 yılının yatırımlar açısından verimsiz geçtiğini iddia etti.

İş Birliği Çağrısı

AK Parti olarak su, deprem ve trafik gibi konuları siyaset üstü gördüklerini ifade eden Albayrak, iş birliğine hazır olduklarını söyledi. Çifteler ilçesine bağlı Sazıbaşı’ndaki su sorunu için Devlet Su İşleri’nin devreye girdiğini belirten Albayrak, Kurtuluş Pazar Yeri’nin tahsisi sürecinde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 yılını “Eskişehir Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Albayrak, su kesintileri ve altyapı sorunları nedeniyle bu söylemin karşılık bulmadığını ifade etti. Eskişehir’in tercih aşamasında olduğunu savunan Albayrak, kentin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.