Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Büyükelçisi Tom Barrack’ı Kabul Etti
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye Özel Temsilcisi olan Tom Barrack ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşti.
Diplomatik temaslarını sürdüren Bakan Fidan’ın, Barrack ile yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
Barrack Dün Netanyahu ile Görüşmüştü
Tom Barrack, Türkiye ziyaretinden önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Batı Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nde bir görüşme gerçekleştirmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi’nin sosyal medya paylaşımında, görüşmeye İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Gil Reich, Netanyahu’nun askeri sekreteri Roman Goffman, ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee ve İsrail’in Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter’in de katıldığı bildirildi.
Görüşmenin içeriğine dair ayrıntı paylaşılmazken, Barrack’ın İsrail temaslarında Gazze’deki ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının ele alındığı tahmin ediliyor.
