Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki bölgesel iş birliği süreçlerini değerlendirmek üzere Ankara'ya gelen Avrupa Komisyonu Akdeniz Komiseri Dubravka Suica, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile başkentte bir araya geldi.
Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin yanı sıra Akdeniz havzasındaki güncel gelişmelerin ele alındığı öğrenildi. Bakan Hakan Fidan, Avrupa Komisyonu'nun Akdeniz'den sorumlu ismi Dubravka Suica'yı kabul ederek bölgesel istikrar ve iş birliği odaklı bir görüşme gerçekleştirdi.
Bölgesel iş birliği masaya yatırıldı
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, görüşme trafiğinde Akdeniz bölgesindeki ortak çıkarlar ve Avrupa Birliği ile yürütülen süreçler ön planda tutuldu. Türkiye'nin bölgedeki etkin rolü ve Avrupa Birliği'nin Akdeniz'e yönelik stratejik hedefleri kapsamında atılabilecek adımlar değerlendirildi.
Görüşmenin odak noktası
Ankara'da gerçekleşen bu temas, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan diplomatik kanallarını açık tutma ve bölgesel sorunlara ortak çözüm arayışlarını sürdürme kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Suica'nın ziyareti, Akdeniz'deki güvenlik ve ekonomik iş birliği mekanizmalarının güçlendirilmesi açısından kritik bir halka olarak değerlendiriliyor.