Yeni Birlik Gazetesi Politika Asya diplomasisinde kritik durak: Bakan Fidan’ın yeni rotası Seul oldu

Asya diplomasisinde kritik durak: Bakan Fidan’ın yeni rotası Seul oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Asya-Pasifik bölgesindeki stratejik ortaklıkları derinleştirmek amacıyla yürüttüğü yoğun diplomasi maratonuna devam ediyor. Endonezya’daki temaslarını tamamlayan Fidan, temaslarını sürdürmek üzere Güney Kore’nin başkenti Seul’e geçti.

Türkiye’nin Yeniden Asya Girişimi kapsamında bölge ülkeleriyle bağlarını sıkılaştıran Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya’nın ardından Güney Kore’de temaslarda bulunarak diplomatik trafiğini hızlandırdı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Asya-Pasifik bölgesindeki stratejik ortaklıkları derinleştirmek amacıyla yürüttüğü yoğun diplomasi maratonuna devam ediyor. Endonezya’daki temaslarını tamamlayan Fidan, temaslarını sürdürmek üzere Güney Kore’nin başkenti Seul’e geçti.

Stratejik ortaklıklar için yoğun mesai

Seul temasları kapsamında Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Hyun ile bir araya gelen Bakan Fidan, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri masaya yatırdı. Görüşmede, Türkiye ve Güney Kore arasındaki iş birliğinin siyasi, ekonomik ve ticari boyutlarının yanı sıra savunma sanayii alanındaki ortak projelerin geliştirilmesi konuları öne çıktı.

Yeniden Asya Girişimi’nde yeni hamleler

Bakan Fidan’ın son dönemdeki Asya turu, Türkiye’nin bölgeye yönelik stratejik vizyonunun bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Singapur ziyaretiyle başlayan ve Endonezya ile devam eden diplomasi trafiği, Türkiye’nin Yeniden Asya Girişimi hedefleriyle doğrudan örtüşüyor. Ankara, bölge ülkeleriyle olan ilişkilerini çok yönlü bir iş birliği zeminine oturtarak, savunma sanayiinden ticarete kadar geniş bir yelpazede kalıcı ortaklıklar kurmayı hedefliyor. Fidan’ın Seul ziyareti, bu kapsamda atılan somut adımların en güncel halkasını oluşturuyor.