Denizli Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda kalan ve bölge halkı için ciddi bir güvenlik riski barındıran alanı modern bir sosyal komplekse dönüştürdü. Meska Sosyal Tesisi, 14 Temmuz 2026 Salı günü saat 17.00’de düzenlenecek törenle hizmete açılacak.
Uzun yıllar atıl durumda kalan bu alan, çevre sakinleri için güvenlik riski oluştururken, şimdi kapsamlı bir dönüşümle kente kazandırıldı. Meska Sosyal Tesisi, çocuklardan kadınlara, emeklilerden ihtiyaç sahibi vatandaşlara kadar her kesime hizmet vermeyi amaçlıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen tesis, kent genelindeki sosyal hizmet ağını güçlendiren önemli bir yatırım olarak öne çıkıyor.
Başkan Çavuşoğlu tesisi inceledi
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, açılış öncesi tesiste incelemelerde bulunarak, daire başkanları, birim sorumluları ve teknik ekip ile birlikte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemelerin ardından mahalle sakinleriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, vatandaşların talep ve görüşlerini dinledi. Bölge sakinleri, yıllardır atıl durumda olan alanın güvenli ve modern bir sosyal tesise dönüştürülmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür etti.
Karanlığı aydınlığa, riski huzura dönüştürdük
İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Çavuşoğlu, sosyal belediyeciliğin temelinin insana dokunmak olduğunu belirtti. "Yıllardır ihmal edilmiş, kaderine terk edilerek bölge sakinlerimiz için bir güvenlik tehdidi haline gelmiş bu alanı; bugün çocukların neşeyle koştuğu, annelerin güvenle sosyalleştiği bir iyilik merkezine dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, halkımızın bütçesini doğrudan halkımızın huzuru için harcıyoruz. Meska Sosyal Tesisi, mahalle kültürünün, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın ve komşuluk hukukunun yeniden canlanacağı sıcak bir yuva olacaktır. Tesisimiz tüm Denizli’mize ve bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun," dedi.
Meska Anne & Çocuk Kafe ve Mahalle Mutfağı
Meska Sosyal Tesisi içerisinde, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde tamamen ücretsiz olarak faaliyet yürütecek olan Meska Anne & Çocuk Kafe de hizmet verecek. Bu kafe, kadınların sosyal yaşama katılımını desteklerken, çocuklara da uzman eğitmenler eşliğinde güvenli ve gelişim odaklı bir oyun ortamı sunuyor. Ayrıca, Mahalle Mutfağı, bölgede kendi yemeğini hazırlama imkanı bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı yaparak toplumsal dayanışmayı pekiştiriyor.
Emekli Evim ile yeni bir buluşma noktası
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yönelik sosyal yaşam projesi Emekli Evim’in kentteki ikinci şubesi de Meska Sosyal Tesisi bünyesinde hizmet verecek. Merkezde, ücretsiz çay ikramı ve sosyal aktivite alanlarıyla emeklilerin yeni buluşma noktası olmayı hedefliyor.
Belediye hizmetlerine erişim kolaylaşıyor
Meska Sosyal Tesisi’nde hizmet verecek Sosyal Hizmet Birimi sayesinde vatandaşlar birçok işlem için belediye hizmet binasına gitmek zorunda kalmayacak. Ayni ve nakdi sosyal yardımlar, hane yardımı müracaatları ve dijital sosyal destek işlemleri, uzman personelin desteğiyle tesis içerisinde gerçekleştirilebilecek. Böylece, özellikle yaşlı, engelli ve dijital işlemlerde zorlanan vatandaşların belediye hizmetlerine erişimi kolaylaşacak.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YILLARDIR ATIL DURUMDA KALAN VE BÖLGE HALKI İÇİN CİDDİ BİR GÜVENLİK RİSKİ BARINDIRAN ALANI MODERN BİR SOSYAL KOMPLEKSE DÖNÜŞTÜRDÜ. MESKA SOSYAL TESİSİ, 14 TEMMUZ 2026 SALI GÜNÜ HİZMETE AÇILACAK.
