MHP lideri Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü vesilesiyle geldiği Kızılcahamam'da, davanın her kademesinin şehit kanlarıyla yoğrulduğunu vurgulayarak, siyasi makamların birer şahsi ikbal değil, ağır bir sorumluluk taşıyan emanetler olduğunu belirtti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her yıl 27 Mayıs’ta gelenekselleşen Ülkücü Şehitler Anıtı ziyaretini gerçekleştirdi. Kızılcahamam’da partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Bahçeli, anıta kırmızı karanfiller bırakarak dua etti. Bahçeli, buradaki konuşmasında 27 Mayıs’ın sadece bir anma günü değil, aynı zamanda ülkücü hareketin kendi iç muhasebesini yaptığı kutlu bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.
Makamların ağır sorumluluğu
Ülkücü hareketin hiçbir kademesinin tesadüfen oluşmadığını belirten Bahçeli, teşkilatın her bir basamağının şehitlerin kanı ve dava büyüklerinin alın teriyle inşa edildiğini hatırlattı. Bahçeli, "Ülkücü için makam, hakkı verilecek bir emanettir. Burada alınan hiçbir görev, kişisel bir gösteriş veya paye aracı değildir. Aksine, hesabı önce Allah'a, sonra aziz milletimize ve şehitlerimize verilecek ağır bir mesuliyettir" ifadelerini kullandı.
Şehadetin diriltici gücü
Bahçeli, şehitlerin sadece geçmişin hatıraları değil, geleceğin yolunu aydınlatan birer kandil olduğunu dile getirdi. Şehitlerin sessizliğinin nice nutuklardan daha etkili olduğunu vurgulayan MHP lideri, "Onlar, dünya sürgününden ebediyete göçerken bizlere korkusuzluğu ve sadakati miras bıraktılar. Şehitlerimizin yokluğu, aramızdaki nice varlıktan daha diridir" dedi.
Tarihe altın harflerle yazılan fedakarlıklar
Konuşmasında ülkücü şehitlerin yaşadığı zorluklara değinen Bahçeli, darağaçlarında, zindanlarda veya sokak başlarında can verenlerin, davalarını hiçbir şahsi ikbal uğruna satmadıklarını belirtti. Bahçeli, "Celladın urganına tebessümle yürüyen bu yiğitler, kendi canlarını değil, yanlarındaki dava arkadaşlarını düşünen bir iradeye sahipti. Onların bu baş eğmez duruşu, hareketimizin tarihine altın harflerle kazınmıştır" diye konuştu.
Bir ölür bin diriliriz
Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na kadar uzanan şehitler kervanının, MHP’nin dik duruşunun teminatı olduğunu söyleyen Bahçeli, "Şehitler kervanımızın her halkasıyla bir ölsek de bin dirileceğimizi bir kez daha haykırıyorum" dedi. Bahçeli, konuşmasını Türk milliyetçiliğinin son kalesi olarak milletin birlik ve beraberliğini son nefese kadar koruyacaklarını vurgulayarak noktaladı.