Yeni Birlik Gazetesi Politika Bakan bolat, acea genel direktörü ile otomotiv sektörünü değerlendirdi

Bakan bolat, acea genel direktörü ile otomotiv sektörünü değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Brüksel'de ACEA Genel Direktörü Sigrid de Vries ile görüştü ve otomotiv sektörünün gelişimini ele aldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, resmi ziyaret amacıyla bulunduğu Brüksel'de Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) Genel Direktörü Sigrid de Vries ile bir araya geldi.

Görüşmede, AB’nin "Made in EU" politikası ve bu politikanın Türkiye-AB otomotiv ekosistemine etkileri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Ayrıca, Bakan Bolat, sanayi entegrasyonunun önemine de dikkat çekti.

Bakan Bolat, ACEA üyesi otomotiv üreticileri ile düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, Türkiye’de uzun yıllar boyunca faaliyet gösteren Avrupalı otomotiv firmalarının Gümrük Birliği çerçevesinde oluşturduğu derin sanayi entegrasyonunu ve ortaklığı öne çıkardı. Otomotiv sektörü temsilcilerinin, Türkiye’nin "Made in EU" politikasına dahil edilmesine yönelik ortak bir görüş birliği içinde olduklarını görmekten memnun olduğu belirtildi.

Bakan Bolat, "AB ile ticari entegrasyonumuzu güçlendiren otomotiv sektörünün gelişimi için özel sektörümüzün desteğiyle girişimlerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT, BRÜKSEL’DE AVRUPA OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ (ACEA) GENEL DİREKTÖRÜ...

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT, BRÜKSEL’DE AVRUPA OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ (ACEA) GENEL DİREKTÖRÜ SİGRİD DE VRİES İLE GÖRÜŞTÜ.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT, BRÜKSEL’DE AVRUPA OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ (ACEA) GENEL DİREKTÖRÜ...