Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 23 Nisan coşkusunu şehit ve gazi çocuklarıyla paylaştı; "Sizler bu vatanın en değerli hazinelerisiniz" mesajını verdi.
Milli Savunma Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çok özel misafirleri ağırladı. Bakan Yaşar Güler, vatan uğruna canlarını feda eden kahramanların emaneti olan çocuklarla bir araya gelerek bayram sevincine ortak oldu. Çocukların heyecanına bizzat tanıklık eden Güler, onların hayallerini ve umutlarını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Fedakarlığın mimarlarına vefa borcu
Konuşmasında 23 Nisan'ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda özgürlüğün ve geleceğe duyulan inancın simgesi olduğunu belirten Bakan Güler, bugün bu topraklarda huzurla yaşanabiliyorsa bunun şehit ve gazilerin fedakarlıkları sayesinde olduğunu vurguladı. Güler, "Bayrağımız göklerde özgürce dalgalanıyorsa, bu aziz kahramanlarımızın sayesindedir. Bizler, onların bizlere bıraktığı bu mirası daha güçlü yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Geleceğin teminatı çocuklara tavsiyeler
Şehit ve gazi çocuklarına seslenen Bakan Güler, onlardan merak duygularını hiç kaybetmemelerini ve sürekli öğrenmeye odaklanmalarını istedi. Çocukların Türkiye’nin geleceği için en büyük hazine olduğunu belirten Güler, şu tavsiyelerde bulundu: "Kitap okuyan, sorgulayan ve fikirlerini cesaretle dile getiren bireyler olmanız, ülkemizin yarınları için hayati önem taşıyor. Hangi mesleği seçerseniz seçin, işinizi en iyi şekilde yapmanız ve vatanınıza faydalı olmanız en temel hedefiniz olsun."
Devletin tüm imkanları seferber ediliyor
Devletin, şehit ve gazi çocuklarının en iyi şartlarda yetişmesi için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Bakan Güler, Milli Savunma Bakanlığı olarak her zaman onların yanında olacaklarını yineledi. Çocukların güçlü, donanımlı ve özgüvenli bir şekilde yetişmesinin Türkiye'nin aydınlık geleceği anlamına geldiğini belirten Güler, konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazileri minnetle anarak noktaladı.
Bakan Güler'in çocuklarla bir araya geldiği bu anlamlı buluşmada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Bakan Yardımcısı Salih Ayhan da hazır bulundu.