Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye’nin uluslararası alandaki etkinliğinin her geçen gün arttığını vurguladı. Işıkhan, "Son 23 çeyrektir istikrarlı şekilde büyüyen ekonomimiz ve artan istihdamımızla Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
Malatya’da katıldığı programda, Türkiye’nin uluslararası konumu, ekonomik büyümesi, istihdam politikaları ve deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, Ankara’da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne başarıyla ev sahipliği yapıldığını belirtti. Zirvenin ülkenin uluslararası etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.
Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen organizasyonda dünya liderlerinin önemli kararlar aldığını ifade eden Işıkhan, Türkiye’nin güvenlik, ekonomi, ticaret ve diplomasi alanlarında küresel ölçekte etkin rol üstlendiğini kaydetti. "Türkiye, bölgesinde barışın, istikrarın ve kardeşliğin teminatıdır. Daha adil bir dünya için daha güçlü bir Türkiye’yi her platformda savunmaya devam ediyoruz. Ülkemiz, siyasi ve ekonomik istikrarını korurken küresel meselelerde de daha etkin ve kararlı adımlar atmaktadır. Birlik ve beraberliğimiz, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmamızdaki en büyük gücümüzdür" şeklinde konuştu.
Ekonomide elde edilen başarılara değinen Işıkhan, Türkiye’nin son 23 çeyrektir kesintisiz olarak büyüdüğünü belirtirken, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı kalkınma politikalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, çalışma hayatının güçlendirilmesi amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini aktardı.
"İşverenlerimizin ve çalışanlarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Nitelikli iş gücünü artıracak, üretimi destekleyecek ve çalışma hayatının yapısal sorunlarını çözecek adımları kararlılıkla atıyoruz" diye belirten Işıkhan, depremden en fazla etkilenen illerden biri olan Malatya’nın yeniden ayağa kalkma sürecine de vurgu yaptı.
Bakan Işıkhan, devletin tüm imkanlarıyla bölgede çalışmaları sürdürdüğünü belirterek, "Malatya’nın yeniden eski gücüne kavuşacağına ve çok daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğine yürekten inanıyorum. Şehirleşmeden çalışma hayatına kadar her alanda yaraları sarmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Malatya’nın istihdam verileri hakkında da bilgi veren Işıkhan, kentte istihdamın %53,5’inin hizmet, %34,2’sinin sanayi ve %12,3’ünün tarım sektöründe gerçekleştiğini aktardı. 2002 yılından bu yana İŞKUR aracılığıyla 188 bin kişinin işe yerleştirildiğini, aktif iş gücü programlarından ise 90 bin 757 vatandaşın yararlandığını belirtti.
Deprem sonrası sağlanan desteklere de değinen Işıkhan, kısa çalışma ödeneği kapsamında Malatya’da 14 bin 132 kişiye 126 milyon lirayı aşan ödeme yapıldığını, işsizlik ödeneği kapsamında ise 84 bin 380 vatandaşa yaklaşık 1 milyar 250 milyon lira destek sağlandığını kaydetti. Ayrıca, sosyal güvenlik alanında da önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti. Malatya’da aktif sigortalı sayısının 2002 yılında 110 bin 644 iken, 2026 yılı Mart ayı itibarıyla 227 bin 31’e yükseldiğini, iş yerlerine sağlanan teşvik tutarının ise 7,5 milyar lirayı aştığını ifade etti.
Konuşmasının sonunda Türkiye’nin yatırım, üretim ve istihdam odaklı büyüme hedeflerinden taviz vermeden yoluna devam edeceğini söyleyen Bakan Işıkhan, birlik ve beraberlik içinde Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçekleştirileceğine inandığını belirtti.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN, MALATYA'DA KATILDIĞI PROGRAMDA TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI ALANDAKİ KONUMU, EKONOMİK BÜYÜMESİ, İSTİHDAM POLİTİKALARI VE DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.
