Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Talas ilçesindeki Koçcağız Mahallesi’nde bulunan okulun mevcut durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.
Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması için yazılı bir soru önergesi verdi. Önergesinde, deprem sonrası hasar gördüğü belirtilen okul ve öğretmen lojmanının durumunun açıklanmasını talep etti. Ayrıca, bu yapıların güçlendirilmesi veya yeniden inşa edilmesi için herhangi bir yönetimsel planın yapılıp yapılmadığını sordu.
Öğrencilerin yeni yönlendirmesi:
Koçcağız Mahallesi’ndeki okul kapatıldıktan sonra öğrencilerin Kanber Mahallesi’ne yönlendirildiğini vurgulayan Ersoy, Koçcağız Mahallesi’nde eğitim faaliyetlerinin yeniden başlatılması ve okulun tekrar hizmete açılması için bir çalışma olup olmadığını sorguladı.
Ersoy, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Talas ilçemiz Koçcağız Mahallesi’nde bulunan okul ve öğretmen lojmanının deprem sonrası mevcut durumunun belirlenmesi, gerekli güçlendirme veya yeniden yapım çalışmalarının planlanması” konularında hazırladığı önergeyi meclis başkanlığına sunduğunu ifade etti. Ersoy, “Evlatlarımızın güvenli ve nitelikli eğitim imkanlarına kavuşması, hemşerilerimizin taleplerinin karşılık bulması adına sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle konunun önemini vurguladı.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY; TALAS İLÇESİ KOÇCAĞIZ MAHALLESİ’NDE BULUNAN OKULUN DURUMUNU TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ GÜNDEMİNE TAŞIDI.