Yeni Birlik Gazetesi Politika Başkan Seçer’den Mersin için kritik uyarı: Sinek mücadelesi sadece ilaçla değil, temizlikle kazanılır

Başkan Seçer’den Mersin için kritik uyarı: Sinek mücadelesi sadece ilaçla değil, temizlikle kazanılır

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vahap Seçer’in yönetiminde Haziran ayı oturumunu gerçekleştirdi. Toplam 36 maddenin karara bağlandığı toplantıda, gündemdeki konuların yanı sıra şehri yakından ilgilendiren çevre bilinci ve belediyecilik hizmetlerinin sınırları masaya yatırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, çevresel sorunlardan altyapı sorumluluklarına kadar birçok başlıkta önemli mesajlar vererek vatandaşları ortak sorumluluğa davet etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vahap Seçer’in yönetiminde Haziran ayı oturumunu gerçekleştirdi. Toplam 36 maddenin karara bağlandığı toplantıda, gündemdeki konuların yanı sıra şehri yakından ilgilendiren çevre bilinci ve belediyecilik hizmetlerinin sınırları masaya yatırıldı.

Doğa İçin Ortak Hareket Çağrısı

Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, iklim krizinin etkilerinin her geçen gün daha belirgin hale geldiğini vurguladı. Çevreyi korumanın sadece belediyelerin görevi olmadığını belirten Seçer, temiz bir geleceğin ancak toplumsal bir duyarlılıkla inşa edilebileceğinin altını çizdi. Seçer, tüm Mersinlileri çevre haftası etkinliklerine katılarak bu bilinci güçlendirmeye çağırdı.

Eğitimde Destek Sürüyor

Belediyenin sosyal hizmetleri arasında yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri hakkında da bilgi veren Seçer, LGS ve YKS hazırlık sürecindeki öğrenciler için kayıtların devam ettiğini hatırlattı. 3 Temmuz’a kadar sürecek başvurular için vatandaşların dijital kanalları veya çağrı merkezini kullanabileceğini belirtti.

İlaçlama Çalışmalarında Coğrafya ve İnsan Faktörü

Sinekle mücadele konusunda 58 milyon TL’lik dev bir bütçeyle modern ekipmanlar kullandıklarını ifade eden Seçer, bazı bölgelerdeki yoğun şikayetlerin kaynağına dikkat çekti. Tarsus ve Silifke gibi sulak alanların bulunduğu coğrafi bölgelerin sinek üretimi için doğal bir ortam sunduğunu belirten Başkan, "Sadece ilaçlama yaparak bu sorunu kökten çözmek mümkün değil. Vatandaşlarımızın da bahçelerini, çöp konteynerlerini ve çevreyi temiz tutarak üreme alanlarını yok etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yol Çalışmalarında Görev Sınırı Hatırlatması

Belediyenin sorumluluk alanlarına dair gelen soruları yanıtlayan Seçer, cadde, bulvar ve grup yollarının Büyükşehir’in yetkisinde olduğunu, ancak ilçe belediyelerinin sorumluluğundaki arazi yollarında da vatandaş mağduriyetini gidermek adına destek verdiklerini açıkladı. Seçer, "Biz görevimiz olmasa dahi vatandaşımız zor durumda kalmasın diye müdahale ediyoruz ancak bu durumun suistimal edilmemesi gerekiyor" diyerek, planlı yatırım programı dahilinde hareket ettiklerini belirtti. Toplantı, gündem maddelerinin büyük oranda oy birliğiyle kabul edilmesiyle sona erdi.