İran ile ABD arasındaki gerilimi düşürmek için diplomatik trafiği hızlandıran Pakistan, Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir'i Tahran'a göndererek çözüm arayışlarını üst seviyeye taşıdı.
Tahran'da üst düzey karşılama
Bölgesel istikrarın sağlanması adına kritik bir misyon üstlenen Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir, İran'ın başkenti Tahran'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Pakistan ordusundan yapılan bilgilendirmeye göre, Munir'i havalimanında İran İçişleri Bakanı İskender Mumini karşıladı. Karşılama töreninde Pakistan İçişleri Bakanı Mohsin Naqvi de hazır bulunarak iki ülke arasındaki diplomatik dayanışmanın altını çizdi.
Diplomaside tıkanıklığı aşma çabası
İslamabad'da yapılması planlanan ancak çeşitli engellere takılan ikinci tur görüşmelerin hayata geçirilememesi, bölgedeki tansiyonu düşürme çabalarını zorunlu kılmıştı. Bu ziyaretin, müzakere sürecindeki belirsizlikleri gidermek ve taraflar arasındaki kopukluğu onarmak amacıyla yapıldığı belirtiliyor.
Gündem başlıkları netleşti
Mareşal Munir'in Tahran temaslarında ana gündem maddesini İran-ABD arasındaki askeri ve siyasi kriz oluşturuyor. Görüşmelerde sadece mevcut krizin çözümü değil, aynı zamanda bölgesel barışın korunması ve iki ülkeyi ilgilendiren stratejik çıkarların masaya yatırılması bekleniyor. Pakistan'ın bu girişimi, taraflar arasındaki diyaloğu yeniden canlandırmak adına atılmış en somut adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.