İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Bozdağ 'şampanya' çıkışında kendini savundu: Birleştiren bir dil kullanıyoruz

Bozdağ 'şampanya' çıkışında kendini savundu: Birleştiren bir dil kullanıyoruz

‘Şampanya’ çıkışıyla gündem olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tepki çeken ifadelerine yönelik "'Ülkemizde bazıları böyle kutlacak bazıları da böyle kutlayacak' diyorum. Bunda anormal olan yanlış olan ne var?" diyerek savundu. Öte yandan Bozdağ ayrıştırma kutuplaştırma dili hiç bir yerde kullanmadıklarını birleştiren bir dil kullandıklarını öne sürdü.

EMİNE KAŞIKCI- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada 14 Mayıs’ın akşamında iki manzarayla karşılaşılacağını söylemişti.

Bozdağ “14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak. Siz olsanız bir yere giderken ailenizi Kılıçdaroğlu’na mı emanet edersiniz Tayyip Bey’e mi emanet edersiniz? Ailemizi emanet edemeyeceğimiz insanlara ülkemizi lütfen emanet etmeyelim.“ ifadelerine yer vermişti.

Söz konusu bu ifadelere ilişkin tepkiler sürerken Bozdağ'dan yanıt geldi.

Bozdağ, seçim sonuçlarını insanların nasıl kutlayacağına dair bir değerlendirme yaptığını söylerek ayrıştırma, kutuplaştırma dili hiçbir yerde kullanmadıklarını iddia etti.

Bozdağ, katıldığı Haber Global yayınında söz konusu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu tepkiler istismar tepkileri. Bizim söylediğimizde ne var? Sosyal medyada bir sürü insan nasıl kutlayacağına dair videolar var, haberler var.

En son İngiliz The Guardian gazetesinin dış haberler şefi 14 Mayıs akşamı Erdoğan kaybederse eğer, Washington'dan Berlin'e kadar şampanyayla kutlama yapılacağına dair açıklama yaptı. Ben de bu açıklamalar üzerine vatandaşlarımıza değerlendirmemi yapıyorum.

O gün çıkan sonuçlar üzerine 'ülkemizde bazıları böyle kutlacak bazıları da böyle kutlayacak' diyorum. Bunda anormal olan yanlış olan ne var? Biz doğru bir tespiti yapmışız. Ama siyaseten onlar bunu istismar ediyor. 'Bak ayrıştıyor, bak kutuplaştırıyor...' Çok net söylüyorum, biz ayrıştırma kutuplaştırma dili hiç bir yerde kullanmıyoruz. Birleştiren bir dil kullanıyoruz."