AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, Yalova'da yaptığı açıklamada muhalefet içindeki tartışmalara odaklanmak yerine milletin refahına yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini vurgulayarak, siyasi polemiklerin Türkiye'nin gündemini meşgul etmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
Yalova Uygulama Oteli'nde düzenlenen programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, siyasetin merkezine hizmeti koyduklarını ifade etti. Türkiye'nin küresel ölçekte mazlumların sesi olma misyonunu sürdürdüğünü belirten Büyükgümüş, Gazze'deki insani krizden Türkistan'daki gelişmelere kadar pek çok noktada adalet arayışının öncüsü olduklarını hatırlattı.
Muhalefet cephesindeki iç çekişmelerin odağında yer alan iddialara değinen Büyükgümüş, yaşanan süreçlerin tamamen CHP'nin kendi iç dinamikleriyle ilgili olduğunu savundu.
Siyasetin provokasyon alanına çekilmesine izin yok
Söz konusu soruşturmaların ve itirafların bizzat CHP içinden geldiğini belirten Büyükgümüş, "Yolsuzluk iddialarıyla ilgili belgeleri mahkemelere taşıyanlar da, bu sürecin parçası olduğunu itiraf edenler de kendileridir. AK Parti'nin bu durumla hiçbir ilgisi yoktur. Özgür Özel'in bu işin avukatlığına soyunması, milletin sabrını zorlayan bir durumdur" ifadelerini kullandı.
Büyükgümüş, siyaseti provoke etmeye yönelik girişimlere karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirterek, "Bizim tek gündemimiz var; o da Türkiye'yi geleceğe daha güçlü taşımak. Rant ve koltuk kavgalarıyla vakit kaybetmek yerine, taş üstüne taş koymanın derdindeyiz" diye konuştu.
Yalova'nın gelişimi için yerel yönetimler ve bakanlıklarla koordineli bir çalışma yürüttüklerini de sözlerine ekleyen Büyükgümüş, büyük ve güçlü Türkiye hedefinden sapmadan yollarına devam edeceklerini kaydetti. Programa AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve il teşkilatından çok sayıda isim katılım gösterdi.