Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Müslim Sarı, "Terörsüz Türkiye’nin sadece Türkiye sınırları içinde değil, Suriye’de, Irak’ta ve bütün çevre ülkelerde olumlu sonuçlar vermeye başladığını görüyoruz. Bu süreci önemsiyoruz ama bu sürecin içeride de hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
MYK toplantısında önemli açıklamalar
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Sözcüsü Müslim Sarı, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarı, Şanlıurfa’da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
İş birliği konusundaki görüşler
Yeni Parti ile iş birliği meselesini önemsediklerini dile getiren Sarı, aynı özeni Yeni Parti tarafından göremediğini söyledi. Sarı, "Özgür Özer diyor ki, ‘Ne iş birliği kardeşim? Butlan Sözcüsünün söylediği sözü gerçekle temas eden bir tarafı yok. Bizim butlanla seçilmemişle, atanmışla, yapılacak bir iş birliğimiz yok. Böyle bir iş birliğimiz de olmadı.’ Genel Başkan’ın kamuoyunun karşısına çıkıp, gerçekleri çarpıtıp, yalan söylediğine inanmak istemiyorum" şeklinde konuştu.
Sarı, Yeni Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün ile iletişimde olduğunu belirterek, iş birliğine ilerleyen süreçte ihtiyaç duyulacağına dikkati çekti. Sarı, "Özgür Özel, ya yalan söylüyor, ki ben yalan söylediğine inanmak istemiyorum, ya da kendi genel başkan yardımcısının ne yaptığından haberi yok. O zaman da ortada büyük bir zafiyet var benim için. Dolayısıyla kimse kamuoyunu yanıltmasın, kimse kamuoyunu kandırmasın. Bu birlikte hareket etme duygusu önemlidir, değerlidir. Buna ihtiyaç duyacağız. Önümüzdeki günlerde bu bizim için çok daha büyük bir ihtiyaca dönüşebilir. Kimse bu zemine zarar vermesin" açıklamasında bulundu.
Yarın başlayacak ve 3 gün sürecek Abant kampının gündemine ilişkin de MYK’de istişare yaptıklarını aktaran Sarı, çalışmalarında hem parlamento gündemine ilişkin, hem de parti gündemine ilişkin yol haritalarının değerlendirileceğini ifade etti.
Sarı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa etmesine ilişkin soru üzerine, "Ben bu konuyla ilgili değerlendirme yapmak istemem. Belediye Başkanları bağımsız olarak da yoluna devam edebilir. Başka siyasal bozukluklar da çıkabilir. Bu konu onları ilgilendirir, onların vereceği bir karardır. Bu konuyla ilgili değerlendirme yapmak istemiyorum" dedi.

CHP Sözcüsü Sarı: "Terörsüz Türkiye'nin bütün çevre ülkelerde olumlu sonuçlar vermeye başladığını görüyoruz"