İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika CHP’den TBMM’de Teğmenlerin Disipline Sevkine Sert Tepki!

CHP’den TBMM’de Teğmenlerin Disipline Sevkine Sert Tepki!

CHP’li vekiller, Kara Harp Okulu mezunu teğmenlerin disiplin kuruluna sevk edilmesini protesto etti. Ebru Eroğlu’nun fotoğrafı üzerinden tepki gösterilen bu olay, Meclis’te gerginliğe yol açtı.

CHP’li milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından yemin eden teğmenlerin ihraç talebiyle disiplin kuruluna gönderilmesine şiddetle karşı çıktı.

Basın Locasında Ebru Eroğlu'nun Fotoğrafı ile Protesto

Oturuma ara verildiği sırada, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve diğer CHP’li vekiller, Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu’nun büyük bir fotoğrafıyla basın locasında poz vererek durumu protesto etti.

Ali Mahir Başarır: Askerleri Anlayan Bakan Çözüm Sunmalı

Tepkilerini dile getiren Ali Mahir Başarır, Milli Savunma Bakanı’na yönelik eleştirilerini şu şekilde aktardı: "Bakan, hem askerlik yapmış hem de Bakan. Bu genç teğmenlere göz atmalı ve siyasi çözüm önerisi getirmelidir!" dedi.

Meclis'teki Gerginlik: CHP Çözüm İstiyor

Başarır, "Bugün, bu meseleyi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri için Meclis’e taşımaya karar verdik," diyerek çözüm taleplerini yineledi. CHP’li vekiller, disiplin sevkini adaletsiz bulduklarını belirterek, bu durumun siyasi olarak çözülmesi gerektiğini savundu.