Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, sosyal medya üzerinden paylaştığı öne sürülen bir mesajla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında “cinsel taciz” suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma çerçevesinde adliyeye sevk edilen Dede, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tutuklama kararının ardından belediye başkanlığı makamı boş kaldı.
Kaymakamlık Geçici Görevlendirme Yaptı
Başkanlık makamının boşalması üzerine Görele Kaymakamlığı tarafından belediye yönetimine geçici görevlendirme yapıldı. Belediye Meclisi’nde yapılacak seçimle yeni başkan vekili belirleninceye kadar görev yürütülmesi amacıyla bir isim görevlendirildi.
Kaymakamlık tarafından yapılan görevlendirmede, Belediye Meclisi’nin en yaşlı üyesi olan CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Çakıcı geçici belediye başkanı olarak belirlendi.
Hüseyin Çakıcı Geçici Başkan Oldu
Emekli tarih öğretmeni olan Hüseyin Çakıcı, belediye meclisinde en yaşlı üye sıfatıyla geçici olarak göreve getirildi. Çakıcı’nın görevi, Belediye Meclisi tarafından yapılacak seçim sonucunda başkan vekilinin belirlenmesine kadar sürecek.
Görele Belediye Meclisi’nde 7 CHP’li ve 4 AK Parti’li üye bulunuyor. Belediye Meclisi’nin yapacağı seçimle vekil belediye başkanının belirlenmesi bekleniyor.
CHP MYK Gündemine Taşındı
Öte yandan edinilen bilgilere göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) bir sonraki toplantısının gündemine, tutuklanan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi talebinin eklendiği öğrenildi.