İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika CHP'li Öztrak saat verdi: Kimse oldu bitti yaratmasın

CHP'li Öztrak saat verdi: Kimse oldu bitti yaratmasın

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasının bitmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- Türkiye, 5 yıl süreyle görev yapacak olan 13'üncü cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti.

Tüm yurtta oy kullanma işlemi saat 17.00'de son buldu.

Cumhurbaşkanı seçiminin 2'nci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan İstanbul, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak sandıkların kapanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak milletin iradesini sonuna kadar koruyacaklarını ve kazanacaklarını ifade ederek sadece iki adayın olmasından dolayı sonuçların hızla belli olacağını söyledi.

Sandık görevlilerine ve müşahit arkadaşlara seslenen Öztrak, "Sayım sırasında yapılabilecek tüm usulsüzlükleri takip edip önleyeceksiniz. Islak imzalı tutanakların seçim kurullarına güvenle ulaşmasını sağlayacaksınız. Birleştirme tutanaklarını takip edeceksiniz ve ıslak imzalı tutanakları genel merkezimize hızla ulaştıracaksınız." dedi.

Son olarak saat 19:00’ı işaret eden Öztrak, "Milletimiz yapacağımız açıklamayı beklesin" diyerek görevlileri ve vatandaşları sandıkları korumaya devam etme çağrısında bulundu.

Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Şimdi seçimin en kritik aşamasındayız. Oylara, oy çuvallarına, ıslak imzalı tutanaklara sahip çıkacağız. Mevcut ve önceki dönem milletvekillerimiz, PM ve YDK üyelerimiz, örgütlerimiz, yerel yöneticilerimiz her türlü engellemeye rağmen seçim bölgelerinde görevlerinin başındalar.

Sandık başında görevli arkadaşlarımız, müşahitlerimiz, üstün bir sorumluluk anlayışıyla, görevlerini sürdürüyorlar.

"Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız"

Biz de genel merkezimizde kurduğumuz veri sistemiyle sandık sonuçlarını takip ediyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum. Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız. Sadece iki adayı oyladığımız için sonuçlar bu akşam hızla belli olacak.

Tüm yetkilileri sağduyulu davranmaya ve görevlerini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. Sandık görevlilerimize ve müşahit arkadaşlarımıza özellikle görevlerini bir kere daha hatırlatmak istiyorum.

"Islak imzalı tutanakların seçim kurullarına güvenle ulaşmasını sağlayacaksınız"

Sayım sırasında yapılabilecek tüm usulsüzlükleri takip edip önleyeceksiniz. Islak imzalı tutanakların seçim kurullarına güvenle ulaşmasını sağlayacaksınız. Birleştirme tutanaklarını takip edeceksiniz ve ıslak imzalı tutanakları genel merkezimize hızla ulaştıracaksınız.

Bütün bu işlemler bitene kadar görevinizin başından ayrılmayacaksınız. Devletin resmi ajansı tarafından açıklanan ilk sonuçların basıl manipüle edildiğini ve ne kadar hızlı değiştiğini, bu seçimin ilk turu dahil, AK Parti dönemindeki bütün seçimlerde gördük.

"Kimse bir oldubitti yaratmasın"

Bu yüzden tekrar ediyorum, görevinizin başından ayrılmayacaksınız. Ayrıca buradan net bir uyarıda bulunuyoruz: Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın.

Milletimiz saat 19:00’da yapacağımız açıklamayı beklesin. Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin.