İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Ciritçiler, oy kullanmaya atlarıyla gitti

Ciritçiler, oy kullanmaya atlarıyla gitti

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bir grup cirit sporcusu, yapacakları hazırlık maçı öncesi, Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci tur oylaması için sandık kurulan okula, atlarıyla gitti.

DHA- Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bir grup cirit sporcusu, yapacakları hazırlık maçı öncesi, Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci tur oylaması için sandık kurulan okula, atlarıyla gitti.

Yakutiye ilçesinin kırsal Yarımca Mahallesi'nde oturan Yarımca Atlıspor Kulübü sporcuları, oy kullanmaya atlarıyla gitti. Atlarıyla tek sıra halinde okulun bahçesine giren sporculardan en öndekinin elinde Türk bayrağı olduğu görüldü. Burada atlarından inen ciritçiler, tek tek içeri girip oylarını kullandı. Bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren sporcular, ardından hazırlık maçına katılmak üzere Aziziye ilçesine gitti.

Yarımca Atlıspor Kulübü sporcularından Adnan Menderes Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Erdem Yıldırım (18), "1163 Nolu sandıkta ilk oyumu kullandım. Saat 12.00'de Türkiye Geleneksel Atlıspor Dalları Federasyonu'nun İl Müsabakaları öncesi hazırlık maçımız var. Atlarımızı hazırlayarak Yarımca İlkokulu'nda oylarımızı kullandık. Bizi gören arkadaşlar kovboy zannetti, biz kovboy değil ciritçi Dadaşlarız. İlk oyum olduğu için biraz heyecanlandım" diye konuştu.

Genç yaşına rağmen uzun süredir cirit sahasında at koşturduğunu belirten Yılmaz Yıldırım (24) ise "Çiftçilikle uğraşıyorum. Sabah oy heyecanı ile uyandık. Bugün bir de hazırlık maçımız var. Oylarımızı kullanmak için okulun önüne atlarla gittik. Bir farklılık olsun diye atlarımızla oylarımızı kullandık. Buradan da cirit müsabakası yapacağımız Aziziye ilçesine gideceğiz" dedi.

Ciritçiler, oy kullanmaya atlarıyla gitti

Ciritçiler, oy kullanmaya atlarıyla gitti