İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MUHABİR: Gökhan Erek

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. 

GÖRÜŞMEDE HANGİ KONULAR ELE ALINDI? 

Görüşmede Türkiye ile Avusturya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındığını aktaran İletişim Başkanlığı, şunları kaydetti, “Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ve Avusturya’nın ticaret ve yatırım alanlarındaki potansiyelini verimli bir biçimde kullanması gerektiğini, iş birliğini geliştirmek için adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.” 

“TÜRKİYE SAVAŞLARIN SONA ERMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYOR”

 İletişim Başkanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin savaşların sona ermesi için gayret gösterdiğini, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bitirilmesi için ortaya çıkan fırsatın heba edilmemesi gerektiğini, Gazze’deki insani durumun ise felaket boyutunda olduğunu ve acil insani yardımların bölgeye bir an önce ulaştırılmasının önemini ifade ettiğini aktardı. 

“SURİYE’DE İSTİKRARIN DAİM KILINMASINA YÖNELİK ÇABALAR”

 İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede, Türkiye’nin Suriye’de istikrarın daim kılınmasına yönelik çabalarını sürdürdüğünü, Suriyeli mültecilerin vatanlarına geri dönüşlerinin sağlanması için sosyal ve ekonomik refahın artırılmasının büyük önem taşıdığını belirttiğini de paylaşımına ekledi.