Yeni Birlik Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nitelikli yükseköğretimi Anadolu’ya ulaştırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nitelikli yükseköğretimi Anadolu’ya ulaştırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğretim imkanlarını Anadolu'nun dört bir yanına yaydıklarını ve eğitimde fırsat eşitliğini sağladıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz son derece nitelikli bir yükseköğretim sürecini Anadolu’nun dört bir yanına ulaştırdık. Hangi gelir grubundan olursa olsun bu ülkenin evlatları bulundukları şehirlerde eğitim alabilsin diye devletimizin imkanlarını seferber ettik" dedi.

Yeni akademik yıl için hayırlı dilekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde, öğrencilerin yeni bilgi ve tecrübeler edineceği bir akademik yıl geçirilmesini temenni etti.

Gazze’de yapılan zulümlerden bahseden Erdoğan, bölgedeki mağdurlara dayanışma mesajlarını iletti. Şehit olan 74 bin kişinin hatırlatmasını yaparak, çoğu çocuk ve kadın olan bu kayıplara rahmet diledi.

Yükseköğretim reformları hakkında bilgiler

Erdoğan, Türkiye’nin üniversite sayısının 208’e, yurt sayısının 877’ye, yatak kapasitesinin ise 1 milyona çıktığını belirtti. Ayrıca, üniversitelerdeki kadın akademisyen oranının %47,17'ye ulaştığını ifade etti.

"Üniversitelerin yaygınlaşmasına karşı çıkmak, eğitimde fırsat eşitliğine karşı çıkmak demektir" diyen Erdoğan, eğitimde her bireyin eşit fırsatlara sahip olması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, “Sistemi iyileştirecek, sistemi daha etkin hale getirecek her türlü yapıcı eleştiriye açığız” diyerek, eleştirilerin yapılandırıcı olması gerektiğine dikkat çekti.

Erdoğan, konuşmasında üniversitelerin araştırma ve toplumsal katkılarının artırılması gerektiğini belirterek, gençlerin eğitim sonunda istihdamda daha fazla yer almasını sağlamanın önemine değindi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, "BİZ SON DERECE NİTELİKLİ BİR YÜKSEKÖĞRETİM SÜRECİNİ...

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, "BİZ SON DERECE NİTELİKLİ BİR YÜKSEKÖĞRETİM SÜRECİNİ ANADOLU'NUN DÖRT BİR YANINA ULAŞTIRDIK. HANGİ GELİR GRUBUNDAN OLURSA OLSUN BU ÜLKENİN EVLATLARI BULUNDUKLARI ŞEHİRLERDE EĞİTİM ALABİLSİN DİYE DEVLETİMİZİN İMKANLARINI SEFERBER ETTİK" DEDİ.