Yeni Birlik Gazetesi Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV’in 30. kuruluş yıl dönümü programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV’in 30. kuruluş yıl dönümü programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençliği akışa yön veren bir güç olarak yetiştireceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV’in 30. kuruluş yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV’in 30’uncu kuruluş yıl dönümü programında konuştu. Erdoğan, "Tarihimize, kimliğimize ve kültürel değerlerimize sahip çıkacağız. Bunun için akışa değil, akışa yön veren bir gençlik yetiştireceğiz" dedi.

Programda, vakfın gençlerin müreffeh geleceği için yaptığı çalışmalara dikkat çeken Erdoğan, "Bu hareketin temelinde bilgilendirilmiş ve sorumluluk sahibi nesillerin yetişmesi vardır" şeklinde ifadeler kullandı.

Erdoğan, TÜRGEV’in önemi ve başarısından bahsetti

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlikte, TÜRGEV’in sivil toplum, eğitim ve kültür alanındaki rolü üzerinde duran Erdoğan, "30 yıl boyunca öğrencilerimize sunduğumuz yurt ve burs hizmetleriyle, nitelikli bir kuşağın yetişmesine katkıda bulunduk" dedi.

Erdoğan, vakfın şu an 9 ilde 6 bin 500 kapasitelik yurt hizmeti sunduğunu ve bugüne kadar 47 bin 542 öğrenciye kapılarını açtığını belirtti.

Uluslararası başarılar ve sosyal projelere vurgu

Vakfın, Türkiye dışında da önemli çalışmalara imza attığını vurgulayan Erdoğan, yurt dışında eğitim gören Türk öğrencilerin desteklendiğini de ifade etti. Ayrıca, eğitim alanında dünya çapında başarılar elde eden öğrenciler için örnekler verdi.

Gençlik kimliği ve geleneksel değerlere güçlü vurgu

Erdoğan, gençlik üzerinde hâkimiyet kurmaya çalışan ideolojilere karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtmiş, millete ve değerlerine sahip çıkma çağrısı yapmıştır. "Kendimizi başkalarının ürettiği bilgi ve kavramlarla anlamaya çalışmayacağız. Tarihimize ve kültürel değerlerimize bağlı kalacağız" dedi.

FETÖ’ye yönelik sert eleştiriler

FETÖ'nün Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na karşı saldırılarının altını çizen Erdoğan, "Milli iradeye karşı olanlar, TÜRGEV’i hedef alarak gençlerimizi istismar etmek istemektedirler" şeklinde konuştu.

Erdoğan son olarak, eğitim ve gençlik hizmetleri için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Gençlerimizi bu tür ideolojilere kaptırmamamız gerekiyor. Hep birlikte daha fazla gence ulaşmak için mücadele edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Akışa yön veren bir gençlik yetiştireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Akışa yön veren bir gençlik yetiştireceğiz"