Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İmralı’ya gidilebileceğine yönelik çıkışının ardından ilk açıklamasını AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptı.
cumhurbaşkanı Erdoğan: “Komisyon fikir birliği içinde çalışıyor”
Konuşmasında “Terörsüz Türkiye” sürecine geniş yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç politikadaki istikrarın dış politikadaki etkinliği artırdığını söyledi. Terörle mücadelede yeni bir eşikte olduklarını belirten Cumhurbaşkanı, Meclis’te kurulan komisyonun çalışmalarının sürece toplumsal bir boyut kazandırdığını ifade etti.
Erdoğan, iş dünyasından insan hakları kuruluşlarına kadar geniş bir yelpazede görüşlerin dinlendiğini belirterek, DEM Parti’nin de sürece “sağ duyulu bir katkı sunduğunu” dile getirdi.
“Bahçeli’nin açıklamaları cesurca, sürece eşsiz katkılar sağladı”
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin gündemdeki çıkışı hakkında net bir değerlendirme yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Bahçeli’nin ilk günden itibaren yaptığı cesur, ufuk açıcı açıklamalar sürecin bugüne gelmesinde eşsiz katkılar sağlamıştır. Biz de hassas bir çizgide yürüyerek sürece mihmandarlık yaptık. Komisyonun hedef birliği içinde çalışmasını son derece kıymetli buluyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan , sürecin cuma günü yapılması beklenen toplantıyla yeni bir aşamaya geçebileceğinin de altını çizdi.
“Terörsüz Türkiye için kararlılıkla ilerliyoruz”
Erdoğan, Türkiye’nin terör sorunundan tamamen arınmasının “tarihi bir hedef” olduğunu belirterek, tüm siyasi partilere sorumluluk çağrısı yaptı.
“Tek bir gayemiz var; bu ülkenin sırtındaki kanlı hançeri çıkarmak” diyen Cumhurbaşkanı, sürecin siyaset üstü bir zeminde ele alınması gerektiğini vurguladı.
DEM Parti ve MHP’den peş peşe açıklamalar
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bahçeli’nin sözlerini “tarihi bir sorumluluk alma cesareti” olarak değerlendirerek komisyonun bir an önce karar alması gerektiğini savundu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise komisyonun cuma günü İmralı’ya gitme konusunu oylayacağını, ardından sürecin hızla ilerleyeceğini açıkladı.