İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken makale: 'Savunmada yerlilik %80’i geçti'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken makale: 'Savunmada yerlilik %80’i geçti'

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaleme aldığı makaleyi değerlendirdi. Erdoğan, savunma sanayiinde yerlilik oranının yüzde 80'e ulaştığını ve enerjide tam bağımsızlık hedefiyle ilerlendiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yazdığı kapsamlı makalede Türkiye’nin dış politikadan savunma sanayiine, enerjiden ticarete kadar birçok alandaki stratejik hedeflerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran da makaleye ilişkin açıklamalarda bulunarak, kaleme alınan vizyonun Türkiye’nin gelecek perspektifini yansıttığını vurguladı.

“Milli İrade Savunma Sanayiinde Vücut Buldu”

Erdoğan’ın makalesinde öne çıkan başlıklardan biri savunma sanayii oldu. Erdoğan, geçmişte dışa bağımlı ve ambargolara açık bir Türkiye’nin, bugün kendi teknolojisini üreten, yazılımından silah sistemlerine kadar geniş bir yelpazede yerlilik oranını yüzde 80’e ulaştıran bir ülkeye dönüştüğünü ifade etti. “Artık kendi tankımızı, uçağımızı, füze sistemlerimizi üretiyoruz” diyen Erdoğan, bu başarının yalnızca teknik değil, aynı zamanda milli iradenin ve stratejik aklın bir yansıması olduğunun altını çizdi.

Enerjide Tam Bağımsızlık Vurgusu

Makalede, Türkiye’nin enerji politikaları da detaylı şekilde ele alındı. Erdoğan, yerli doğal gaz ve petrol üretimiyle dışa bağımlılığın hızla azaldığını, kurulu güç içinde yenilenebilir enerjinin payının yüzde 60’ı geçtiğini belirtti. Nükleer enerji yatırımları ve enerji verimliliği adımlarının da Türkiye’yi bir üst lige taşıyacağını ifade etti.

Dış Politikada “Vicdan ve Adalet” Temelli Yaklaşım

İletişim Başkanı Duran’ın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dış politikasında güce dayalı değil, vicdana ve adalete dayalı bir çizgi izlediğini belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel çatışmalarda çözümden yana tutumunu sahada ve diplomaside sürdürdüğünü; bu duruşun Türkiye’yi küresel düzeyde farklı bir noktaya taşıdığını vurguladı.

"Gelecek Bu Aziz Milletindir"

Makalede ayrıca gençlik, kültür, aile yapısı ve teknolojik dönüşüm gibi sosyal başlıklar da yer aldı. Erdoğan, Teknofest kuşağının inşasına dikkat çekerek Türkiye’nin genç ve üretken nesilleriyle geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirtti. Türkiye'nin dış ticaret hacminin 270 milyar doları aştığını vurgulayan Erdoğan, her alanda büyüyen Türkiye'nin bölgesel ve küresel rolünün güçleneceğini ifade etti.