Yeni Birlik Gazetesi Politika Denizli’de bayram mesaisi: Mezarlıklar ziyaretçilerini bekliyor

Denizli’de bayram mesaisi: Mezarlıklar ziyaretçilerini bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en çok ziyaret ettiği alanlar olan kabristanlarda hummalı bir çalışma dönemine girdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların yakınlarını huzurla ziyaret edebilmesi için kent genelindeki 115 mezarlıkta kapsamlı bir bakım ve temizlik operasyonu başlattı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en çok ziyaret ettiği alanlar olan kabristanlarda hummalı bir çalışma dönemine girdi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, bayram ziyaretlerinin daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleşmesi adına il genelindeki tüm mezarlıklarda seferberlik ilan etti.

Yabani otlara karşı temizlik harekatı

Ekiplerin öncelikli gündem maddelerinden biri, mevsimsel şartlar nedeniyle uzayan ve hem görüntü kirliliğine hem de olası yangın risklerine yol açan yabani otların temizlenmesi oldu. 115 farklı noktada eş zamanlı olarak yürütülen tırpan ve çevre düzenleme çalışmalarıyla, mezarlıklar bayram ziyaretlerine uygun hale getirildi.

Şehitliklerde özel bakım süreci

Belediye ekipleri, sivil mezarlıkların yanı sıra vatan savunmasında canlarını feda eden kahramanların yattığı şehitlikleri de unutmadı. Asri Mezarlık bünyesindeki asker ve polis şehitliklerinde özel bir bakım süreci uygulandı. Şehit kabirlerinin mermerleri titizlikle temizlenirken, çevredeki yeşil alanlar ve çiçeklikler bayram ziyaretçileri için estetik bir görünüme kavuşturuldu.