Yeni Birlik Gazetesi Politika Diyarbakır’da siyaset karıştı! CHP ve Yeniden Refah’tan istifa edenler AK Parti’ye geçti

Diyarbakır’da siyaset karıştı! CHP ve Yeniden Refah’tan istifa edenler AK Parti’ye geçti

Diyarbakır’da düzenlenen görkemli bir törenle, CHP ve Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden yaklaşık 100 kişilik grup AK Parti saflarına katıldı. Yeni üyelerin rozetlerini bizzat milletvekilleri taktı.

Güneydoğu siyasetinin kalbi Diyarbakır’da dikkat çeken bir transfer operasyonu gerçekleşti. Muhalefet partilerinden kopuşların yaşandığı kentte, yaklaşık 100 kişilik bir grup siyasi tercihini değiştirerek iktidar partisi bünyesine dahil oldu. Diyarbakır Öğretmenevi’nde düzenlenen katılım programı, adeta bir gövde gösterisine dönüştü.

Ağır Toplar Tören Alanındaydı

Yeni üyeler için düzenlenen rozet takma törenine AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Suna Kepoğlu Ataman ve Mehmet Galip Ensarioğlu’nun yanı sıra siyasetin tecrübeli ismi Fırat Seydaoğlu ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ömer İler katıldı. Yoğun ilginin olduğu programda, bölge siyasetine dair önemli mesajlar verildi.

CHP ve Yeniden Refah’tan Toplu İstifa

AK Parti bünyesine katılan grubun profili dikkat çekti. Yaklaşık 100 kişinin, kısa bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Yeniden Refah Partisi (YRP) üyeliklerinden resmen istifa ettikleri öğrenildi. İstifaların ardından AK Parti’ye geçen grup, birlik ve beraberlik mesajlarıyla yeni dönemlerine "merhaba" dedi.

Rozetleri Milletvekilleri Taktı

Törenin en dikkat çeken anı ise rozet takma merasimi oldu. AK Parti’ye katılan yeni isimlerin rozetleri; milletvekilleri Suna Kepoğlu Ataman ve Mehmet Galip Ensarioğlu tarafından bizzat takıldı. Program, yeni üyelerin partililerle birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona ererken, bu hamlenin yerel siyasetteki yansımaları merak konusu oldu.