İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Fırat’tan Chikli’ye tokat gibi yanıt! 'Çaresizliğiniz ortada'

Fırat’tan Chikli’ye tokat gibi yanıt! 'Çaresizliğiniz ortada'

AK Parti’li Abdurrahim Fırat, Hakan Fidan’ı hedef alan Chikli’ye çok sert çıktı: “Türkiye’nin gücü sizi rahatsız etti, çaresizliğinizi ifşa ettiniz!”

KAYNAK: İHA

AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı hedef alan İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli’ye sert sözlerle yüklendi. Türkiye’nin dış politika başarısının İsrail’de rahatsızlık yarattığını belirten Fırat, “AIPAC artık at koşturamıyor” ifadeleriyle dikkat çekti.

Türkiye’nin son yıllarda izlediği kararlı ve milli dış politika, sadece bölgede değil küresel ölçekte de dengeleri yeniden şekillendirirken, bu yükselişten rahatsız olan çevrelerin saldırgan tutumları da giderek artıyor. Son olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı hedef alan İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli’ye, AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat sert sözlerle yanıt verdi.

Fırat, resmi X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin kararlı ve stratejik dış politika hamleleri, Siyonist İsrail yönetiminin dengesini bozmuş durumda” diyerek, Chikli’nin açıklamalarını “çaresizliğin itirafı” olarak nitelendirdi.

“Ne oldu Chikli? İsrail’in ABD’deki en etkili lobisi AIPAC artık istediği gibi at koşturamıyor mu?” ifadelerini kullanan Fırat, Türkiye’nin uluslararası arenadaki etkinliğinin artık görmezden gelinemeyecek düzeye ulaştığını vurguladı.

“Siyonist Şebeke Soykırımın Sorumlusudur!”

Fırat, açıklamasında Filistin halkına yönelik saldırılarla insanlık suçu işleyen İsrail yönetimini de sert şekilde eleştirerek, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan’a saldıran Netanyahu ve kabinesi, 21. yüzyılın soykırımcı şebekesi olarak tarihe geçmektedir. Gazze’de on binlerce masum sivili katleden bu Siyonist yapı, savaş suçlusu olarak yargılanmalı ve hak ettiği cezayı almalıdır.”