Haziran ayında yapılacak muhtarlık seçimi öncesinde askıya çıkarılan seçmen listeleri, vatandaşların incelemesine sunuldu; yetkililer olası mağduriyetlerin önüne geçmek için kontrol çağrısında bulundu.
Gemlik’te yerel seçim heyecanı şimdiden hissedilmeye başlandı. Dr. Ziya Kaya Mahallesi Muhtarı Şaban İnce, İlçe Seçim Kurulu Müdürü Sinan Şehzadeoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, seçim sürecinin ilk resmi adımı olan askı listelerini teslim aldı. Mahalle sakinlerinin demokratik haklarını sorunsuz bir şekilde kullanabilmeleri adına listenin titizlikle incelenmesi gerektiği belirtildi.
Listeleri kontrol etmenin önemi
Muhtar İnce, seçim günü herhangi bir aksaklık yaşanmaması için mahalle sakinlerini muhtarlığa davet etti. İnce, seçmen kütüklerinde ismi yer almayan veya bilgileri hatalı olan vatandaşların vakit kaybetmeden Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini hatırlattı. Seçim sürecinin sağlıklı bir zeminde ilerlemesi için bu kontrollerin hayati önem taşıdığı ifade edildi.
37 yıllık mirasın ardından yeni dönem
Dr. Ziya Kaya Mahallesi için yapılacak bu seçim, duygusal bir öneme de sahip. Mahallede tam 37 yıl boyunca muhtarlık görevini yürüten Enver Çelik’in geçtiğimiz Ağustos ayında hayatını kaybetmesinin ardından boşalan koltuk için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Haziran ayında gerçekleşecek olan seçimlerde 3 aday muhtarlık için yarışırken, yaklaşık 13 bin seçmenin sandık başına giderek mahallenin yeni temsilcisini belirlemesi bekleniyor.