Yeni Birlik Gazetesi Politika İl Başkanı Abdullah Özdemir’den İBB’ye tepki

İl Başkanı Abdullah Özdemir’den İBB’ye tepki

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet raporuna ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İBB’nin araç yönetimi üzerinden CHP’li belediye yönetimine tepki gösterdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2025 yılı faaliyet raporu verileri üzerinden belediye yönetimine yönelik sert bir eleştiri yayınladı. 

Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İBB'nin araç sayısındaki devasa artışa ve araç takip sistemindeki eksikliklere dikkat çekti.

Araç Sayısında %300'ün Üzerinde Artış

Abdullah Özdemir'in paylaştığı verilere göre, İBB'nin 2019 yılında 1.857 olan araç sayısı, 2025 yılı itibarıyla 7.784'e yükselmiş durumda. Bu artışla birlikte araç sayısının 4 katına çıktığını belirten Özdemir, İBB yönetiminin göreve ilk geldiklerinde araçları Yenikapı'ya dizerek yaptıkları "hizmet aracı" şovunun ardından gelinen noktanın çelişkili olduğunu savundu.

"Kayıt Dışı" Araç İddiası ve Takip Sistemi Eksikliği

Özdemir, toplam araç sayısındaki artışın yanı sıra çok daha kritik bir veri paylaştı:

Mevcut araçların 3.565'inde araç takip sistemi bulunmuyor.

İl Başkanı, takip sistemine kaydedilmeyen bu araçların kimler tarafından, hangi amaçla ve nerede kullanıldığının belirsiz olduğunu ifade ederek, "Anlaşılan o ki İBB'li yöneticiler şahsi ulaşım sorunlarını çözmüşler" eleştirisinde bulundu.

Faaliyet Raporundaki Diğer Dikkat Çekici Veriler

Sosyal medyada #FaaliyetRaporu etiketiyle gündem olan tartışmalarda, İBB'nin ulaşım ve bütçe yönetimine dair şu rakamlar öne çıktı:

Taşıt Kiralama Gideri: 2025 yılında taşıt kiralama maliyeti bir önceki yıla göre %153,25 artarak 4,8 milyar TL'ye ulaştı.

İETT Arıza ve Şikayetleri: 2025 yılında İETT bünyesinde 65 bin 527 arıza kaydı oluşturulurken; kuruma yönelik 400 binden fazla şikayet ve 8 binin üzerinde CİMER başvurusu yapıldı.

Toplam Borç Yükü: İBB’nin iştirak şirketleri hariç toplam borcunun 2025 sonu itibarıyla 261,9 milyar TL'ye ulaştığı açıklandı.