İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile bir araya gelerek Orta Doğu ve Basra Körfezi’ndeki mevcut durumu görüştü.
Arakçi, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere bulunduğu Kırgızistan’da temaslarını sürdürüyor. Görüşme, toplantının yapıldığı Çolpon-Ata şehrinde gerçekleşti.
Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Kırgızistan ile İran arasındaki ilişkilerin güncel konuları ele alındı. Taraflar, başta Orta Doğu ve Basra Körfezi’ndeki son gelişmeler olmak üzere bölgesel ve uluslararası duruma dair görüş alışverişinde bulundu.
Ayrıca, Kırgızistan ile İran arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik karşılıklı görüşlerin teyit edildiği belirtildi.

KIRGIZİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI CEENBEK KULUBAYEV İLE İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABBAS ARAKÇİ İLE ORTADOĞU VE BASRA KÖRFEZİ’NDEKİ DURUMU GÖRÜŞTÜ.
