Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gazze’de sivil toplum kuruluşları ve Deniz Feneri iş birliğiyle iftar sofraları kurulacağını ifade etti. Geçen yıl her gün iftar organizasyonu yapıldığını belirten Göksu, bu yıl ise toplam 10 bin kişiye iftar verileceğini söyledi. Organizasyon için belediye meclisinden karar alındığını kaydeden Göksu, iftarların belediye bütçesinden karşılanacağını dile getirdi.
Ramazan Boyunca 150 Bin Kişiye İftar
Esenler’de Ramazan ayı boyunca toplam 150 bin kişiye iftar verilmesinin planlandığını aktaran Göksu, farklı uygulamaların hayata geçirildiğini belirtti. Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine yönelik özel ekiplerin çalıştığını, talepte bulunmayan ancak desteğe ihtiyaç duyan ailelerin de tespit edildiğini ifade etti.
Alo İftar Hattı ve Evde Sofra Uygulaması
Göksu, iftar hazırlayamayan vatandaşlar için “Alo İftar” hattı oluşturulduğunu açıkladı. Başvuru yapan ailelere iftar ve sahurluk ulaştırıldığını belirten Göksu, her akşam çok sayıda ailenin evinde iftar sofralarının kurulduğunu söyledi. İftar çadırı yerine evlerde sofra kurmayı tercih ettiklerini ifade eden Göksu, her akşam yaklaşık 1000’in üzerinde aileye dört çeşit yemek ulaştırıldığını ve sahurluk desteği sağlandığını kaydetti.
Askıda İftar ve Aşevi Organizasyonları
12 camide “askıda iftar” uygulaması yapıldığını belirten Göksu, ayrıca mahallelerdeki aşevlerinde iftar programlarının düzenlendiğini ifade etti. Ramazan boyunca gençlere yönelik programlar da düzenlendiğini aktaran Göksu, her gün 100 gencin Tarihi Yarımada’da iftar ve teravih programına katıldığını söyledi.