İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika MİT’ten Siyasi Temas Atağı: Terörsüz Türkiye İçin Kritik Görüşmeler Başlıyor!

MİT’ten Siyasi Temas Atağı: Terörsüz Türkiye İçin Kritik Görüşmeler Başlıyor!

“Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda TBMM’de kurulması planlanan komisyon çalışmaları sona yaklaşırken, MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın yarından itibaren Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerini ziyaret ederek süreç hakkında bilgi vermesi bekleniyor. Kalın’ın, AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi yetkilileriyle görüşerek terörle mücadelede atılacak adımları paylaşacağı bildirildi.

MUHABİR: Gökhan Erek

Türkiye'nin terörden arındırılmış yarınları için tarihi bir adım daha atılıyor. MİT Başkanı İbrahim Kalın, TBMM çatısı altındaki tüm siyasi partilerle birebir temas kurarak, “Terörsüz Türkiye” hedefi için yürütülecek kapsamlı yol haritasını paylaşacak. Süreçte siyasi uzlaşı ve ortak irade ön plana çıkacak.

Güvenlikte Milli İrade Vurgusu

Türkiye, terör örgütlerine karşı yürüttüğü kararlı mücadelede yeni bir safhaya geçiyor. TBMM’de kurulması planlanan “Terörsüz Türkiye Komisyonu”na dair hazırlıklar son aşamaya gelirken, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, siyasi iradeyi güçlendirecek kritik bir diplomasi trafiğine başlıyor.

Yarın başlaması öngörülen görüşmeler kapsamında Kalın; AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM Parti ve Yeni Yol Partisi’nin Meclis’teki yetkili temsilcileriyle birebir temas kuracak. Ziyaretlerin temel amacının, ortak güvenlik vizyonunu inşa etmek olduğu belirtiliyor.

Teröre Karşı Ortak Duruş Hazırlığı

Kalın’ın temaslarında, yalnızca teknik bilgilendirme değil; milli güvenliğe dair uzun vadeli stratejilerin, siyasi partilerle birlikte değerlendirilmesi bekleniyor. Komisyon öncesi yapılan bu temaslar, devlet aklının ve kurumsal hafızanın siyasi zeminle eşgüdüm içinde çalışmasını hedefliyor.

Milli güvenlik kaynaklarına göre bu görüşmeler, siyasi partilerin sürece doğrudan katkı sağlamasını ve terörle mücadelede ortak bir duruşun perçinlenmesini amaçlıyor.

Türkiye, Terörün Gölgesinden Çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen “Güvenli Türkiye” vizyonuna tam destek sağlayacak olan bu temasların, Türkiye’nin iç ve dış tehditlere karşı dayanıklılığını artırması bekleniyor.

Siyasi parti temsilcilerine sunulacak bilgilerde; şehir merkezlerinde, sınır hattında ve yurtdışındaki operasyonel faaliyetlere dair kapsamlı değerlendirmeler yer alacak. Hedef ise açık: Tek yürek, tek ses, terörsüz bir gelecek.