İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Muhtemel Erdoğan Kabinesi Kulislere Sızdı, O İki Bakanın Yerine Netleşen İsimleri Duyan Twitter'dan Tebrik Mesajları Gönderiyor

Muhtemel Erdoğan Kabinesi Kulislere Sızdı, O İki Bakanın Yerine Netleşen İsimleri Duyan Twitter'dan Tebrik Mesajları Gönderiyor

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci tamamlanmasının ardından gözler yemin törenleri ve yeni Kabine'ye çevrilirken Kabine'de yer alması beklenen sürpriz isimler gündemde yer almaya devam ediyor.

EMİNE KAŞIKCI- Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından tüm gözler yeni kabineye çevrildi. 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde sürpriz isimlerin Kabine'de yer alması bekleniyor.

Mevcut kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışındaki tüm isimlerin milletvekili seçilmesi nedeniyle, yeni kabinenin kimlerden oluşacağı, kritik bakanlıklara kimlerin geleceği büyük merak konusu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında 3 ya da 4 bakanın tekrar eski görevlerine dönmesinin düşünüldüğü ve iki bakanın isminin neredeyse netleştiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ekonominin başına Mehmet Şimşek'in geleceği iddialarının yer almaya başlamasıyla koltuğundan olacağı da tahminler arasında yer alıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı

Selvi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak Murat Kurum üzerinde ittifak sağlanmış durumda olduğunu aktardı.

Meclis Başkanlığı

Meclis Başkanlığında Numan Kurtulmuş'un olduğunu söyledi.

Öte yandan CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında son kulis bilgilerini paylaştı.

İki Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir

İki Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini söyleyen Selvi birisinin ekonomiden sorumlu olacağını ve bu kişinin Mehmet Şimşek olduğunu fakat kafasında bazı soru işaretler nedeniyle yeni bir görüşmenin yapılabileceğini aktardı.

"Mehmet Şimşek ekonominin yönetiminde olacak"

Selvi "Mehmet Şimşek ekonominin yönetiminde olacak. Ticaret Bakanlığına Lütfü Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığına Cevdet Yılmaz diye konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı

Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar ise Milli Savunma Bakanlığı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler isminin konuşulduğunu ifade etti.

Enerji Bakanlığı için iki isim konuşuluyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için de iki ismin ön plana çıktığını söyleyen Selvi "Enerji Bakanlığı için EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerji Bakanı Yardımcısı Alparslan Bayraktar ismi konuşuluyor" dedi.