Türkiye Büyük Millet Meclisi, terörle mücadelede yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, terörü tarihe gömecek yeni komisyonun ağustos ayında çalışmalarına başlayacağını müjdeledi.
Kale Seramik’in 68. kuruluş yıl dönümü programında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin terör belasından tamamen kurtulması adına tarihi bir girişimin hayata geçirileceğini duyurdu. “Terörsüz Türkiye Komisyonu” adını taşıyan yeni yapı, tüm siyasi partilerin temsilcileriyle Meclis çatısı altında çalışmalara başlayacak.
Kurtulmuş, bu girişimin sadece bir siyasi hamle değil, milletin bekasını hedef alan terör tehdidine karşı milli bir mücadele olduğunu vurguladı. Ağustos ayının başında ilk toplantısını gerçekleştirecek komisyon, hem siyasi hem de hukuki zeminlerde somut adımlar atarak terörle mücadelede yeni bir sayfa açacak.
"Emperyalistlerin Oyunu Bozuldu, Artık Türkiye Farklı Bir Yolda"
Türkiye’nin 50 yılı bulan terörle mücadelesinde artık sona gelindiğini belirten Kurtulmuş, bu milletin iradesine, birlik ruhuna ve kardeşliğine kimsenin karşı koyamayacağını net ifadelerle dile getirdi.
“Bu milletin Türk'ünü, Kürt'ünü, Alevi’sini, Sünni’sini birbirinden ayıramadılar, ayıramayacaklar. Aynı sofrada oturan, aynı acıyı paylaşan bir milleti bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek” diyen Kurtulmuş, komisyonun Türkiye’nin birlik ve dirliğini daha da pekiştireceğine dikkat çekti.
"Terör Girdabında Boğulmaya Çalışılan Bölgeye Karşı Türkiye'den Kararlılık Mesajı"
Bölge ülkelerinin terör girdabına çekilmeye çalışıldığı bir ortamda Türkiye’nin güçlü bir irade göstererek bu tuzakları bozduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Bu oyun artık tutmadı. Türkiye, milletin desteğiyle bu süreci başarıyla tamamlayacak ve terörsüz bir gelecek inşa edecek” ifadelerini kullandı.
Sürecin kısa sürede tamamlanacağını belirten Kurtulmuş, çalışmanın siyasi tartışmalara değil, ortak akla ve milli birlik ruhuna dayanacağını vurguladı.
"Komisyon Raporunu Meclis’e Sunacak, Türkiye Yeni Bir Döneme Geçecek"
Kurtulmuş, komisyonun çalışmalarını tamamladıktan sonra hazırlayacağı raporu TBMM gündemine taşıyacağını belirterek, “Allah’ın izniyle Türkiye, terörü tamamen geride bırakacak. Artık terörden arındırılmış bir Türkiye’yi konuşacağız” dedi.
Komisyonun yapısına ilişkin de bilgi veren Kurtulmuş, siyasi partilerden belirli sayılarda vekil talep edildiğini ve bu isimlerin 31 Temmuz’a kadar TBMM Başkanlığı’na iletilmesini istediklerini belirtti.
“Bu Bir Siyasi Rekabet Değil, 86 Milyonun Ortak Varoluş Mücadelesidir”
Kurtulmuş, bu sürecin herhangi bir partinin veya grubun inisiyatifine bırakılamayacak kadar hayati olduğunu belirterek, “Bu mücadele, milletin topyekûn sahiplenmesi gereken bir beka meselesidir. Siyasi kaygıların ötesinde, Türkiye'nin istikbali için tarihi bir fırsattır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin iç barışını sağladığı ölçüde hem bölgesel hem de küresel ölçekte daha güçlü bir aktör olacağının altını çizen TBMM Başkanı, “Birlikte başaracağız. Allah Türkiye’nin düşmanlarına fırsat vermesin” diyerek sözlerini tamamladı.