Bölgesel güvenlik krizlerinin derinleştiği bir dönemde İslamabad’a çıkarma yapan Lübnan Silahlı Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Rodolphe Haykal, Pakistanlı mevkidaşı General Asim Munir ile stratejik bir görüşme gerçekleştirdi.
Lübnan Silahlı Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Rodolphe Haykal, resmi temaslarda bulunmak üzere Pakistan’ın başkenti İslamabad’a gitti. Rawalpindi’de gerçekleşen ve askeri törenle başlayan kritik buluşmada, Orta Doğu’da tırmanan çatışmaların bölgesel güvenlik üzerindeki etkileri masaya yatırıldı.
Savunma iş birliğinde yeni dönem
Pakistan Genelkurmay Başkanı General Asim Munir ile bir araya gelen Haykal, iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin mevcut durumu ve gelecekte atılabilecek adımlar üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Pakistan ordusu tarafından yapılan resmi açıklamada, tarafların ortak çıkar alanlarında mutabık kaldığı ve savunma iş birliğini genişletme konusunda kararlılık sergilediği vurgulandı.
Güvenlik ortamı yeniden şekilleniyor
Görüşmenin ana gündem maddelerini, gelişen bölgesel güvenlik dinamikleri ve ikili askeri iş birliğinin güçlendirilmesi oluşturdu. General Munir, Pakistan’ın Lübnan ordusuna yönelik desteğini artırma konusundaki taahhüdünü yineleyerek, iki ülke arasındaki savunma kapasitesinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu ziyaret, özellikle Orta Doğu’daki istikrarsızlığın sürdüğü bir süreçte, iki ülke ordusu arasındaki stratejik koordinasyonun artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.