Yeni Birlik Gazetesi Politika Özgür Özel’den Bursa çıkarması: Hedefteki isim Bozbey değil, milletin iradesi

Özgür Özel’den Bursa çıkarması: Hedefteki isim Bozbey değil, milletin iradesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mustafa Bozbey ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından cezaevi önünde açıklamalarda bulunan Özel, Bozbey’in moralinin yüksek olduğunu ve tüm Bursaspor camiasına selam gönderdiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i cezaevinde ziyaret ederek süreci "sandıkta kazanamayanların yargı eliyle rövanş alma girişimi" olarak nitelendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mustafa Bozbey ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından cezaevi önünde açıklamalarda bulunan Özel, Bozbey’in moralinin yüksek olduğunu ve tüm Bursaspor camiasına selam gönderdiğini belirtti.

Bozbey’in 47 yıl sonra gelen büyük bir seçim zaferinin ardından hedef alındığını vurgulayan Özel, "Burada tutuklu olan sadece bir belediye başkanı değil, Bursa halkının sandığa yansıyan iradesidir. 31 Mart’ta halkın tercihiyle kazandıkları belediyeyi, hakimin tokmağıyla geri almaya çalışıyorlar" dedi.

Soruşturmanın dayanağına sert tepki

Bozbey’in belediye başkanlığı dönemindeki tüm işlemlerin titizlikle incelendiğini ancak hiçbir usulsüzlüğe rastlanmadığını ifade eden Özel, suçlamaların "kriminal" geçmişi olan kişilerin beyanlarına dayandırılmasını eleştirdi. Özel, "Bozbey’i, dolandırıcılıkla suçlanan ve madde bağımlısı olduğu belirtilen kişilerin iftiralarıyla içeride tutuyorlar. Bu, hukuki bir süreç değil, tamamen siyasi bir kumpastır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a görüşme ve ara seçim çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olası bir görüşme konusuna da değinen Özel, "Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve dış politika meseleleri ortadayken, iktidarın yalnızlaşması kendi tercihleridir. Eğer bir görüşme talebi gelirse değerlendiririz ancak bizden beklentileri 'düşman hukuku' yaklaşımını terk etmeleridir" diye konuştu.

Özel, sözlerini ara seçim çağrısıyla noktaladı: "Türkiye’de boşalan milletvekillikleri için ara seçim yapmaktan kaçıyorlar. Ben hodri meydan diyorum; sadece boşalan yerlerde değil, Bursa dahil birçok ilde sandığı kuralım. Eğer kendilerine güveniyorlarsa, biz milletvekillerimizi istifa ettirmeye ve halkın hakemliğine başvurmaya hazırız."