İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Özgür Özel’den çelişkili 'U dönüşü': Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nu gözden çıkardı!

Özgür Özel’den çelişkili 'U dönüşü': Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nu gözden çıkardı!

Aday olmayacağını söyleyen Özgür Özel, şimdi sahaya iniyor. CHP’de net bir strateji yokluğu, adaylık çıkışıyla bir kez daha su yüzüne çıktı.

MUHABİR: Gökhan Erek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugüne dek sürdürdüğü “aday olmayacağım” yönündeki tutumundan farklı bir çıkış yaptı. İstanbul Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yakan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a doğrudan meydan okudu. Özel’in bu çıkışı, hem CHP içindeki dengeleri hem de muhalefetin 2028 stratejisini yeniden şekillendirecek nitelikte.

İmamoğlu ve Yavaş’tan Uzaklaşma Sinyali

 Özgür Özel, daha önce kamuoyuna sık sık “İki forvetim var” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanlığı adaylığı için işaret etmişti. Kendini ise bu sürecin “teknik direktörü” olarak tanımlayan Özel’in Sultanbeyli mitinginde verdiği mesajlar bu çizginin dışına çıkıldığını gösteriyor. Son dönemde İmamoğlu hakkında hazırlanan ‘çıkar amaçlı suç örgütü’ iddianamesi ve YSK kararıyla diplomasının iptali gibi gelişmelerin ardından, Özel’in İmamoğlu’ndan desteğini çektiği yorumları yapılıyor.

“Sandıkta Yarışmaya Varım” Çıkışı

Mitingde doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Özel, adaylık konusunda en net açıklamasını yaptı. Erdoğan’a hitaben, “Bu milletten özür dilersen, ben bundan sonra siyasi mücadeleyi seninle sandıkta yapmaya varım” diyen Özel, seçim tarihi konusunda da esnek olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Önümüzdeki baharda diyorsan baharda, yok iki ay sonra karda kışta diyorsan karda kışta… Sandığın gelmesine, aday olursan seninle yarışmaya, olamazsan seni emekli etmeye varım.”